Analize și opinii

Cornel Nistorescu: Nu, că nu-i gata!

Nu-i vorba despre războiul din Ucraina! Şi acela continuă. Mă refer la fierberea din PNL. Demisia lui Vasilică Cîțu nu înseamnă nimic. O ratare banală pentru el și pentru țară.

Începe altceva. O altă încercare de a se învîrti cu alt șef de partid.Gheorghe Flutur este interimar. A scris cu oi numele lui Băsescu pe pajiștile din Bucovina. Niciun alt liberal n-a fost în stare să producă un rahat decorativ mai spectaculos pentru șeful lor. A cărat vreunul lumina de la Ierusalim cu avionul? A făcut vreunul spectacol politic cu traista bucovineană ? Numai IPS Teodosie a fost în stare să navigheze cu crucea și aducă lumina Învierii de pe mare!

Gheorghe Flutur păzește ștampila pînă în 10 aprilie. Atît! N-are nici fîrsuri de idei, n-are decît programe mototolite.

N-are altă problemă pentru Bode decît să facă listele care trebuie. Ca la poliție! Cine vine să voteze cu cine este comanda! Adică să-l susțină pe cel indicat de Iohannis. Klaus Iohannis va zice un nume. Toți îi citesc în subconștient și zic Ciu-că! Se poate!

Dar la fel de bine, subconștientul președintelui poate grăi pentru altcineva. Ce, logica sau subonștientul au decis-o pe Raluca Turcan? Sau pe Alina Gorghiu?

Cine ghicește cu precizie are o sută de puncte. Cine l-a ales pe Klaus Iohannis ca președinte al PNL cîte puncte are? Este vorba de aceiași care l-au alungat pe Crin Antonescu? Cine ghicește are încă o sută de puncte.

A propos! Zice PNL-ul ceva despre sentința privind colaborarea lui Traian Băsescu cu Securitatea? Se simte cineva înșelat, mai ales că l-au slujit cu supușenie vreme de două mandate? Este cineva din partea liberalilor revoltat de farsa pe care Marinarul a tras-o României vreme de două decenii și jumătate? Cere cineva din PNL o aplicare a legii? Sau caută altul de același calibru, cu trecut pe potrivă?

Cum o descurcă liberalii? Cum scapă ei de boala lor de a importa președinți, cînd precedentul se scufundă în rahat?

Pe Radu Cîmpeanu l-au adus de la Paris. Pe Stolojan l-au adus din activul de cadre ale Ministerului Finanțelor. Pe Cîțu l-a adus Alina Gorghiu cu fentosul de Isar. Pe Iohannis l-au adus de la Sibiu cu cei care l-au debarcat pe Crin Antonescu. Pe Ciucă îl aduce Iohannis. Ce contează că nu miroase a liberal nici dacă îl parfumezi cu găleata. Nu merge, nu-i nimic. Caută altul. De cînd au revenit în politică, liberalii vînează și importă un președinte. Unul care să le rezolve interesele și să stea pe post de umbrelă deasupra tuturor.

Nu să le dea sfaturi, nu să impună principii, nu să redreseze România, nu să cuvînteze mai lătrat ca Rareș Bogdan. Să asigure doar o împărțire rezonabilă a beneficiilor!

Ceata de fomiști veroși îmbrăcați în haine politice galben-albastre caută un conducător profitabil pentru toți. Nimic altceva!

Pînă una alta, sunt gata să-l înghită și pe Nicolae Ciucă. Dacă este nevoie, lătrăul de Rareș Bogdan va scanda și în Parlament:

-Nu-că! Nu-că! Nu-că!
Nu că ar fi convinși și ar fi cinstiți sau patrioți!

Autor: Cornel Nistorescu

Sursa: cotidianul.ro