Analize și opinii

Cornel Nistorescu: „Începând de duminică, liberal înseamnă cu totul și cu totul altceva”

Cînd sala scanda ”Orban-Orban!” și Klaus Iohannis se făcea de sare amară, cînd Florin Cîțu continua cu nervi de oțel să-și susțină candidatura în ciuda huiduielilor, am crezut că lucrurile pregătite îndelung pentru victoria caricaturii de Vîlcea se răstoarnă în favoarea lui Ludovic Orban.

N-a fost așa, semn că cedarea (pierderea) ministerelor cu bani la formarea guvernului PNL-USR PLUS-UDMR a cîntărit enorm și că structura delegaților la congres a fost atent lucrată din teritoriu.

De duminică, PNL va avea un președinte incapabil să lege fraze mai lungi și să cîștige la public, după cum România are deja un președinte incapabil să mai electrizeze pe cineva. Vom avea un PNL dominat de oastea din PDL învățată la șmecherii și lucrături de Traian Băsescu.

Vor veni luni de viață politică sub semnul discursului de cățel isteric al lui Rareș Bogdan, dominate de gura de tablă a lui Dan Vîlceanu și, în general, de inteligența sub-medie a unei generații de politicieni definită de tupeu și de rapacitate. Și de sărăcie civică și culturală! Vom avea o perioadă în care controlul asupra ministerelor cu mari proiecte (și bugete!) va fi total și procentual. Marea schimbare din România va mai veni decît atunci cînd o nouă gardă și o nouă organizare a puterii va lua la puricat afacerile lui Gorghiu și Isar, ale lui Rareș Bogdan și Vasile Blaga, ale lui Vasile Cîțu și Dan Vîlceanu. Probabil că asta se va întîmpla abia cînd o altă influență externă puternică va determina un nou DNA să înceapă altă curățenie politică.

Victoria lui Florin Cîțu îi aduce lui Klaus Iohannis, aflat în mare pierdere de credibilitate, un alt punct de sprijin. Are asigurat încă o vreme și guvernul, și serviciile, are și PNL-ul, și PSD-ul, dar nu mai are populația.
Cum va ieși Florin Cîțu din situația de criză guvernamentală în care se află? Fie prin foamea celor de la USR-PLUS, fie prin moliciunea și poftele celor de la PSD!
Cum va ieși populația din criza pandemică, energetică și economică? Greu de răspuns. Abia pe drumul complicat al întoarcerii spre normalitate s-ar putea să asistăm la sfîrșitul victoriosului de duminică Florin Vasilică Cîțu.

După părerea mea, începând de duminică, liberal înseamnă cu totul și cu totul altceva.

Autor: Cornel Nistorescu

Sursa: cotidianul.ro

Despre autor

editor

comentariu

Adauga un comentariu

  • ”Invatarurile” lui Basescu au intrat ca un cancer in politica romaneasca. Politicienii actuali nu vor decat puterea cu orice pret, fara a tine cont de principii, doctrine sau dorintele cetatenilor care i-au trimis la conducere sperand ca o vor duce, si ei, mai bine. Iata ca s-a dus toate bruma de agoniseala dobandite pe vremea lui Dragnea prin diverse mariri de salarii, pensii, alocatii aceste fiind ”mancate” de scumpiri, de multe ori nejustificate, inflatie, etc. Ce va face cetateanul de rand? Isi va turna un pahar de whisky cu trei cuburi de gheata si va hahai la tv. La un tv din Germania sau Anglia sau…