Analize și opinii

Cornel Nistorescu: Consultări de piețari politici

Luni, s-au desfășurat cele mai prefăcute, inutile și caraghioase consultări privind derularea calendarului electoral. După ce au făcut-o lată, încercând să hăcuiască agenda electorală pentru interesul lui Iohannis, după ce PNL-ul a tras profitul listelor comune, după ce PSD-ul s-a umflat de voturi, pac, s-a stricat înțelegerea.

Am publicat o întrebare pe Cotidianul privitoare la alegerile prezidențiale în septembrie. Cea mai mare parte a respondenților a susținut alegerile în septembrie fără să priceapă de ce, uneori, și televiziunile fac minuni. Și prostiile  rostogolite se fixează în mintea unora și dau roade spectaculoase.

La ce i-o fi trebuind alegătorului român alegeri în septembrie? Ca să asculte propaganda electorală cu burta la soare?  Ca să pună votul în coșul recoltei? Ca să-l ajute pe Ciolacu să iasă președinte?

Adevărul este că, în ultimul moment, liberalii au ieșit dintr-o înțelegere care era și capcană, și prostie. Ar fi fost culmea ca liberalii să zică altfel decît Nicolae Ciucă.

”În unanimitate, membrii BPN au fost de acord să susținem alegerile prezidențiale la termen”.

Ceea ce înseamnă că, după ce le-a trecut glonțul europarlamentarelor pe la ureche, ei și-au dat seama că fără un răgaz de pregătire a prezidențialelor se alege praful de ei.

Cel mai hazos din tot episodul consultărilor a fost invitarea buricosului partid PUSL (Voiculescu-Antena 3- Intact). Apendicele politic a intrat în Parlament, s-a făcut grup ne-grup parlamentar și la consultările de la guvern a contat ca partid politic independent. Cu atîția lătrăi și cu așa tunuri mediatice de susținere, cum să nu merite!

Mesajul PUSL a fost clar. Avem asumat un calendar şi calendarul trebuie respectat de cei care l-au asumat, respectiv alianţa, de cei care conduc, pentru că au deja, să spunem, o bilă albă, în sensul că poporul a dat la alegerile europarlamentare pentru Alianţa PSD – PNL 54%. Asta ce înseamnă că trebuie ca toţi care şi-au asumat un calendar pentru alegerile prezidenţiale şi parlamentare să îl respecte, astfel încât poporul care i-a votat să fie mulţumit„, a declarat Graţiela Gavrilescu de la actualul partid la care activează.

Dacă Marcel Ciolacu îi invita și pe Mihai Gâdea, și pe Radu Tudor era partidul complet!  PNL-ul „s-a consultat singur”,  iar Marcel Ciolacu și Mihai Tudose se vor fi consultat în fața oglinzii.

Mai pe verde-n față: toată agitația consultărilor nu-i decît o tentativă chinuită de a acoperi cu vorbe goale rahatul consultărilor tîrguit pe bază de „pretenie” la începutul anului. Pentru Iohannis și pentru Coaliția care nu mai merge. Atît!

Autor: Cornel Nistorescu

Sursa: cotidianul.ro