Analize și opinii

Cornel Nistorescu: „Campania de vaccinare analizată, evaluată și decisă la Cotroceni dă în bâlbe”

Vaccinarea tuturor a devenit subiectul care părjește televizoarele și radiourile. Vorba ardeleanului, merge încet, dar merge rău! Campania de vaccinare analizată, evaluată și decisă la Cotroceni (președintele Klaus Iohannis ne-a anunțat despre numirea colonelului Gheorghiță!), dă în bîlbe. Ba, nu sunt sufiente vaccinuri, ba, nu sunt amatori, ba, nu funcționează platforma. Zi după zi, din lac în puț! Din zecile de informații apărute pe mai multe canale, necazul cel mai mare vine de la platforma informatică de programare gestionată de STS. Mai mult stă decît merge. Și cînd funcționează, gîfîie! Sau merge încet și merge rău. Unii spun că este o catastrofă în materie de concepție. Instituțiile mari, cu mii de oameni, nu o pot aborda pentru programarea acestora. Și programările individuale sunt greoaie. Trebuie să ai cunoștințe în domeniu și să ai și timp și nervi de oțel. Mulți n-au și se lasă păgubași. Și, astfel, scade numărul vaccinaților, deschizînd perspectiva încheierii sale spre Crăciun, cînd ar trebui, de fapt, reluată! La așa „performanță”, șeful STS ar trebui să demisioneze. Un eșec al vaccinării în România ar avea drept cauză gestionarea electronică a procesului. Adică serviciul secret aflat în subordinea președintelui. Or, generalul de brigadă Sorin Ionel Bălan tocmai a fost înaintat în grad în 27 noiembrie 2020. În mod normal, exact pentru munca asiduă la conceperea și producerea, inclusiv, la pregătirea platformei de evidență a vaccinării. A fost decorat și pentru softul care dă acum în bîlbe. O fi fost el adus de la Sibiu (probabil pentru merite deosebite în  „capitala culturală a Europei”!?) dar funcționarea platformei impune o asemenea măsură, mai ales că președintelui Iohannis nu i se poate tăia din salariu pentru coordonarea superficială a celei mai importante campanii publice din România (cu care s-a și lăudat la conferințele de presă ținute după reuniunile pregătitoare).
Despre confuzia privind vaccinarea am mai scris. Lista improvizațiilor, a greșelilor și a prostiilor spuse sau făcute de către cei care ne conduc este lungă ca un tren de marfă. La toate acestea se adaugă platforma pomenită mai sus.
Ca să fiu corect, trebuie să adaug și rolul presei. Starea de neîncredere, de derută, de refuz a populației vine și de la flecăreala delirantă a presei românești. Dacă în decembrie 1989, în România ar fi funcționat exact aceeași presă care ne informează astăzi, ne-am fi împușcat între noi pînă n-ar mai fi rămas decît jumătate din populație. Delirul televiziunilor de știri este la mare cinste. Un studiou cu niște microfoane și cîteva scaune și cu o ceată de închipuiți, naivi și înfometați de popularitate produc o stare de tensiune de-a dreptul periculoasă pentru populația României. Seară de seară ai sentimentul că țara se află pe marginea prăpastiei și pe holurile spitalelor de urgență.
În ciuda situației de criză, presa funcționează la fel de nebună după rating, mai ales că pandemia și vaccinarea n-au adus decît o încărcare a bugetelor de publicitate. Carantina a impus reguli, obligații și programe pentru cetățeni și pentru insituții. În domeniul presei, n-a adus decît bani și isterie. Din oră în oră, cîte un post de radio sau de televiziune difuzează tot soiul de informații neverificate și de judecăți neprofesionale, defăimătoare contrare reglementărilor oficiale. Ba și producătoare de panică! Mediocrii presei se dau în vînt după judecăți de genul, carantina este o prostie, vaccinare este o afacere, o nemernicie internațională, o diversiune planetară etc. O armată de sfertodocți și de crainice a devenit masa de „experți” care derutează populația.
Cu o așa platformă, cu o așa presă și cu atîția Bulai alergînd pe la televiziuni ca să lămurească populația, campania de vaccinare din țara noastră are toate șansele să nu se termine niciodată!

Autor: Cornel Nistorescu

Sursa: cotidianul.ro

Despre autor

editor

comentariu

Adauga un comentariu

  • Avand in vedere ca deocamdata ezit sa ma vaccinez, toate informatiile privind aceasta campanie ma lasa rece.