Analize și opinii

Cornel Nistorescu: „Avem guvern și avem promisiuni.”

Avem guvern și avem promisiuni. Funcțiile publice sunt complete, cum au mai fost. Cel mai adesea, de pe urma lor, a rămas gol, semn că au fost ocupate mai mult de bandiți decît de cetățeni. Și mai mult, de ochii lumii decît pentru țară și pentru binele compatrioților. De data aceasta avem un guvern ca un pluton, alcătuit din „specialiști” cu unele conexiuni speciale.

Ca să nu mă aventurez în profeții deșarte, mă limitez la cîteva nedumeriri. Vasile Dîncu, ministrul Apărării, mi se pare o decizie de pomină. Omul, învîrtitor de tranzacții, de echipe de fotbal, de partide, de idei politice și de sondaje, are treabă cu armata cum are Nicolae Ciucă legătură cu baletul.

Cineva ar putea presupune că Vasile Dîncu i-a amețit pe cei din conducerea PSD în așa hal încît l-au desemnat pentru MApN ca să salveze finanțele României, onoarea Armatei și ca să bage PSD-ul în Academia Franceză. Eu nu cred că toată lumea este căzută în cap, ca statuia lui Cîțu de la Moțiunea de cenzură. Mai degrabă sunt tentat să bănui că această numire caricaturală a fost făcută sub presiunea grupului de la Cluj și a PSD-ului, în dorința de a prelua controlul Direcției Generale de Informații a Apărării, cel mai important serviciu secret al Oștirii, singurul care a scăpat clujenilor și lui Klaus Iohannis.

La fel de caricaturală mi se pare inventarea unui Minister al Tineretului și al Familiei și numirea Gabrielei Firea ca titular. Este ca și cum ar fi numit o păcătoasă a păcătoaselor în fruntea unui minister al moralei sau a unui necredincios în fruntea unei biserici. O fi fost și un impuls masonic de la marinarul Pandele, or fi ajutat și serviciile, și BNR-ul, și Antena 3 și liberalul Stolojan. Dar decît ministresă la o instituție fantomatică, mai bine statuie la o intersecție în Voluntari și „adio”. Și să ne vedem sănătoși! Scăpau cu toții de o obligație și de un aranjament, mai ales că statuia, conform înțelegerii PSD-PNL pentru următoarele alegeri la Capitală (țineți minte!), ar putea fi mutată direct în primărie.

Sorin Cîmpeanu la Transporturi? Cîciu la Finanțe? Asta arată a afacere politică, nu a strategie. Ca și numirea lui Florin Roman la „digitaliarea lu pește” ca să o rezolve!

Pe linia mediocrității absolute din precedentele guvernări se înscriu și Lucian Bode, și Lucian Romașcanu, și Dan Vîlceanu și Bogdan Aurescu.

Regula politicii românești este simplă. Nu putem avea miniștri mai deștepți decît cel care îi conduce. Adică, președintele. Mai șmecheri, da! Dar dacă lucrează tot pentru el.

Post scriptum: Citiți cu atenție declarațiile făcute de Marcel Ciolacu în Parlament. Ori minte de vibrează universul, ori el și Firea, Ciucă, Dîncu și Grindeanu, reșapatul Cîțu (ale cărui cretinătăți par să se fi șters ca prin minune), împreună cu lătrăul de Florin Roman și agro-politicul de Bode chiar schimbă țara!

„PSD intră la guvernare pentru a le fi alături celor care au luptat singuri până acum, bărbați și femei, mame și tați, părinți și bunici. Este momentul să le demonstrăm românilor că pot avea o guvernare care să lucreze pentru ei, nu doar pentru cei bogați și privilegiați. Mulți români duc o luptă dură cu greutățile de zi cu zi, multora le este din ce în ce mai greu să plătească facturile, mâncarea, benzina sau medicamentele. România trăiește în sărăcie, foame și frig. S-a scumpit tot ce se putea scumpi. Avem o inflație record și venituri înghețate pentru oameni. Avem un drum lung în față pentru a crește din nou puterea de cumpărare. Avem datoria să stopăm prăbușirea nivelului de trai. (…) Am venit la guvernare pentru a fi alături de firmele românești și de antreprenorii români. Trebuie ca firmele să rămână deschise și oamenii să muncească. „Cumpără românește” este conceptul către care vom orienta economia. Îi vom sprijini cu toată forța pe cei care produc în România, pentru că un produs fabricat în România înseamnă locuri de muncă pentru români. 80% din programul nostru economic conține măsuri pentru IMM-uri și companiile țării. Toate firmele care produc aici vor primi sprijin, indiferent de naționalitatea lor. Vreau ca această guvernare să fie un partener serios și sincer pentru mediul de afaceri, indiferent că vorbim de afacerile mici sau de marile corporații” (Marcel Ciolacu, președintele Camerei Deputaților)

Autor: Cornel Nistorescu

Sursa: cotidianul.ro