Analize și opinii

Cornel Nistorescu: „Așteptăm să vedem cum țara, dată pe mâna unor proști agresivi și nemernici, intră cu oiștea în gard”

Florin Vasilică Cîțu și-a depus candidatura pentru președinția PNL. Ce legătură are Cîțu cu PNL? Nici el nu știe. Două vorbe scrise de alții nu înseamnă credință. Klaus Iohannis ar trebui să ne explice. De ce l-a susținut? De ce îl lasă? Din moment ce nu i-a transmis încă la ora înscrierii să se retragă este clar că l-a încurajat sau i-a tranmis un acord. Sau l-a lăsat să înțeleagă că nu-i pasă. Ceea ce este tot una.

Indiferent încotro o apucă țara și indiferent ce trăiește poporul român, lui îi este tot una. Că rîde de el sau că plînge, tot așa arată. Pe el nu-l mișcă, nu-l trezește și cred că nu prea îl interesează. Am crezut că analizează, că așteaptă detalii și amănunte despre dosarul lui Cîțu. Atîtea săptămîni n-a dat nici un semn că a înțeles gravitatea situației, grotescul și penibilul ei, comicul public în care se afundă împreună cu premierul.

Am crezut că a citit personajul, că este pe cale să ia o decizie. O vreme am crezut că are nevoie să proceseze informația și să ajungă la o judecată definitivă. Că în număratul pînă la zece a ajuns și el la ”ciiinciiiii”. Ca ardeleanul!?

Nici vorbă. Nu are cu ce. Nu numără nimic. Şi nici nu-i pasă. Ba, după ce Vasilică Cîțu a lăsat să se înțeleagă că nu-i exclus să candideze și la președinția României, că nu-i este rușine de un asemenea vis, am priceput că președintele Iohannis ar putea să își lege speranțe de o succesiune a bîlbîitului. Cui pe cui se scoate și bou după bou se duce!

Pas cu pas, un tont ar putea să-l înlocuiască. Un altul să îi asigurea urma. Să ne ducem și mai jos.Să nu răscolească povestea caselor, să nu răstoane succesiunea FDGR la bunurile Grupului Etnic German (organizație fascistă, interzisă de lege, cu bunurile confiscate de statul român și recuperate de FDGR printr-o sentință banală dată la Sibiu). Ce dacă un vai și amar de om conduce guvernul bolborosind? Ce dacă este de rîsul lumii? Ce dacă a dat o țeapă unei bănci din America? Ce dacă a fost condamnat la două zile de pușcărie? Ce dacă a tras pe nas? Ce dacă a încercat să facă și el un ban pe seama monedei naționale? Ce dacă a împrumutat în numele României 30-40-50 de miliarde de euro și nimeni nu știe pe ce i-a tocat? Știe Iohannis? Au decis împreună? Ce dacă a numit la Finanțe un nepriceput cu bube în cap?

Cît de președinte este Klaus Iohannis și cît de figurant rămîne el în această comedie politică păguboasă pentru noi, în care toate se clatină și toate dau să se dărîme?

Invazia de impostori în funcțiile publice importante este din ce în ce mai mare. Proștii și incompetenții încropesc și decid proiecte și direcții pentru țară și pentru popor.Ce facem? Ne sinucidem cu negîndirea lor?

Aplaudăm mai departe spectacolul prosto-comic care ne amenință cu o fundătură?

Rîdem de ei pe Facebook și în poveștile noastre de seară și zicem că asta este protest și formă de rezistență?

Așteptăm să vedem cum țara, dată pe mîna unor proști agresivi și nemernici, intră cu oiștea în gard și alunecă într-o fractură istorică și pierde un tren european?

Sau ne organizăm și ne ridicăm pentru a ne apăra ce mai poate fi salvat pentru viitorul României?

Autor: Cornel Nistorescu

Sursa: cotidianul.ro

Despre autor

editor

comentariu

Adauga un comentariu

  • Cine si ce sa faca? Nu vedeti ca poporul a fost redus la tacere? Cred ca de mult timp se intampla asta, si a devenit o obisnuita ca omul, cetateanul, sa nu zica nimic! Cum este posibil ca bucurestenii sa stea cu gunoiul in nas, si sa nu zica nimic! Oare, ce asteapta, si pana cand!