Analize și opinii

Constantin Gheorghe: „Zelenski e grav cu capu!”

Bunicu-meu, Dumnezeu să-l odihnească, avea o vorbă, care, pentru doi neduși la biserică, din motive cât se poate de obiective, exprimă cel mai bine situația din Ucraina, acum: ”Nepoate, fă crucea mare, că Dracul e bătrân!”
Cum așa? Octavian Racu scrie: ”Zelenski a semnat un decret prin care data de 16 februarie, când potrivit experților americani urmează să se declanșeze invazia rusească, este declarată Ziua Unității Naționale.
Probabil, e pentru prima dată în istorie când un stat își inventează o sărbătoare națională care marchează un eveniment istoric care se presupune că ar urma să se întâmple, încă nu s-a întâmplat și cel mai probabil nu se va întâmpla.
Oare ce vor face pe 17? Vor schimba data unității sau vor renunța?”
Zelenski e grav cu capu! Până la un punct, îl înțeleg. E supus la presiuni uriașe. Americanii vor război. Unul mic, un pui. Pentru a putea introduce sancțiunile alea economice ”atomice”. Le poate introduce și fără tot circul ăsta, care va lăsa urme adânci în relațiile cu Europa și cu Rusia. Până acum SUA nu au plătit nimic din ce au făcut după 1945, pentru milioanele de morți, pentru țările distruse, pentru jaful pe care îl patronează. Cred că nici acum nu vor plăti. Pentru ei ceilalți sunt niște gunoaie, pe care le poți arunca oriunde, oricând. Aroganță și dispreț. Delir de putere. Și niciun fel de reacția din partea celorlalți.
Suntem la mâna unor nebuni. Credem că lucrul cel mai bun pe care îl putem face este să nu-i contrazicem. Doar că așa nebunia lor devine tot mai opresivă pentru noi. Și mai profitabilă pentru ei.

Autor: Constantin Gheorghe

Despre autor

editor

comentariu

Adauga un comentariu

  • …”lucrul cel mai bun pe care îl putem face este să nu-i contrazicem”… da! si sa tacem… sa le dam like-uri… sa-i tot alegem… sa-i platim bine si sa le acordam ”speciale”… sa ne uitam fermecati la ei si sa facem postere si tablouri cu ei… sa-i incurajam si sa-i indemnam sa ne mai dea… placute suedeze si lockdown-uri… chiar si razboi… asa vom avea crestere economica… asa vom uita si de facturi… cind te doare burta, da-ti cu ciocanu’ peste un deget si vei uita pe loc de durerea de burta… dar… DACA nu va fi razboi? ce vor mai inventa ca sa ne ”suceasca”?