Analize și opinii

Constantin Gheorghe: „Washingtonul, farul democrației occidentale, are o singură grijă: să plouă cu bani și armament la Kiev”

Jele tot delirează despre condițiile păcii în Ucraina: să plece rușii, inclusiv cei din Crimeea. Toți rușii? Păi, sunt vreo 15 milioane! Urmează o ”curățenie” etnică? ”Ucraina numai pentru ucraineni!”? Păi, și românii din Ucraina ce cusur au? N-au să fie obligați și ei să plece? Ungurii?
A avut aseară un discurs. În care nu a propus nimic minorităților, în special minorității ruse. Nicio măsură, nicio garanție că vor fi tratați cum sunt tratați ucrainenii, că drepturile și libertățile cetățenești vor fi egale pentru toți. Văd că nimeni, din grupul susținătorilor Ucrainei, nu pune în discuție acest aspect. Fundamental, pentru pace în Europa, în ultimă instanță. Avem atâtea ONG uri gureșe, care tac adânc când e vorba despre statutul populației ruse și rusofone din Ucraina, stat artificial, rezultat al arbitrarului din URSS, când este vorba despre granițele administrative interne, granițe trasate intenționat astfel încât amestecul de etnii să fie cât mai mare. Asta avea logica ei: crearea ”cetățeniei sovietice”, exact, dar exact, ce vrea să facă Bruxellesul în UE: crearea cetățeanului european, dincolo de etnie și de rasă.
Văd că Washingtonul, farul democrației occidentale, are o singură grijă: să plouă cu bani și armament la Kiev. Niciun reproș legat de starea democrației ucrainene, niciun reproș în legătură cu abuzurile actualilor conducători față de opoziția politică, de societatea civilă, față de îngrădirea drastică a libertății presei, nimic! Câtă vreme ucid ruși, ucrainenii sunt parteneri fără reproș! Și atunci, de ce rău Putin? Doar pentru că e rus? Că, în materie de performanțe în ale democrației, ce deosebire e între el și Jele?
N-am auzit nimic aseară nici despre procesul de pregătire a Ucrainei pentru aderarea la UE. Reforme, alea, alea. Nici nu vom auzi, pentru simplul motiv că nimic din ceea ce se cere pentru aderare nu poate trece peste drepturile și libertățile cetățenești, peste pluripartidism, și tot așa.
Altminteri, da, ”Slava Ukraine!” Salvatoarea Europei din ghearele orcilor de la Moscova!

Autor: Constantin Gheorghe

Despre autor

editor

Adauga comentariu

Adauga un comentariu