Analize și opinii

Constantin Gheorghe: „vinovații au să spună că, de fapt, moartea este cel mai bun vaccin, și așa au făcut un bine umanității”

Este un subiect pe care aș fi vrut să nu-l abordez vreodată. Dar am citit asta în presa americană: Melanie Rauscher, 35 de ani, fostă concurentă la “Naked and Afraid”, de profesie cadru medical, a murit subit, la domiciliul său. The Hill, jurnal de la Washington, a interzis comentariile. Ceea ce dă de gândit multora.
Vreau să mă înțelegeți bine. Moartea subită poate interveni oricând, indiferent de vârstă. Dar în momentul în care este legată de vaccinarea împotriva Covid, și se pedalează pe ideea: ”Mor subit vaccinații, deci e ceva cu vaccinul!” avem o imensă problemă. Care trece dincolo de ”pandemie”, de abuzuri ale autorităților, de măsuri de limitare a drepturilor și libertăților cetățenești. Două miliarde de vaccinați încep să trăiască o imensă frică în legătură cu viața lor. ”M-am vaccinat. Și dacă mi-am injectat moarte?” De la asta se poate construi o armă formidabilă de distrugere a voinței individului, care să ducă la acceptarea oricărei monstruozități. ”În fond, dacă tot e să mor pe neașteptate, ce mai contează dacă e război sau nu, dacă e democrație sau nu, dacă e foamete, sau nu? Ce rost are să lupt, dacă dau brusc colțul, și așa mi-am risipit degeaba puținul timp pe care îl am de trăit!” Cei vinovați pot sta liniștiți: nu se revoltă nimeni! Deși sunt responsabili de moartea celor vaccinați.
Iar vinovații au să spună că, de fapt, moartea este cel mai bun vaccin, și așa au făcut un bine umanității. Și cei care vor trăi cu frica în sân îi vor aproba și aplauda…

Autor: Constantin Gheorghe