Analize și opinii

Constantin Gheorghe: “Văd că nimeni nu scoate un diftong despre ucrainenii care și-o iau grav la Bahmut”

Radu Tudor face stand up comedy. Prost, dar dacă atât poate. Acum dă ca sigură invazia rușilor în Republica Moldova, pentru că au rămas fără muniții, și vor să ia din cele ”parcate” în Transnistria. Și dădea ca posibilă rută de invazie una care trece prin Odesa. Evident, buba la cap. Dar dacă lui îi plece să se facă de râs, cine sunt eu să-l împiedic?
Văd că nimeni nu scoate un diftong despre ucrainenii care și-o iau grav la Bahmut. Or acolo se pregătește un dezastru pentru armata ucraineană, care o va afecta mult timp, dincolo de ajutorul occidental în armament și echipament, și dincolo de formarea de soldați ucraineni în Marea Britanie, Germania și mai ales Polonia.
Că va urma o ofensivă de iarnă a rușilor, ei bine, e de domeniul evidenței. Că va pleca și de pe teritoriul Belarusiei rămâne de văzut. Mai degrabă e vorba despre facilități gen aeroporturi de urgență și puncte de debarcare pentru armament, muniții și provizii, dar și de servicii medicale.
Cât despre Kiev, ăia de la butoane sunt tot mai năuci. Nu mai știu cum să mintă cât de cât credibil. Iar atacurile asupra orașului sunt abia la început. Cu toate sistemele AA primite din Occident, nu pot apăra orașul. Poate câteva obiective, dar nici alea cu grad ridicat de probabilitate.
Vor fi un Crăciun și un An Nou mizerabile pentru noi, toți. Dar asta e: Slava Ukraine!

Autor: Constantin Gheorghe

Despre autor

editor

Adauga comentariu

Adauga un comentariu