Analize și opinii

Constantin Gheorghe: Ultima postare

Domnul Constantin Gheorghe a decedat ieri. Tot ieri preluasem o postare de-a sa scrisă cu o zi mai devreme si o publicasem pe gandeste.org. De altfel, domnia sa a fost o prezenţă constantă, aproape zilnică pe site-ul nostru, în ultimii 10 ani. Analizele sale lucide, pertinente, echilibrate, obiective au fost citite de sute de mii de oameni şi au fost apreciate corepunzător. Spiritul său critic ne va lipsi cu siguranţă tuturor! Redăm în cele ce urmează ultimele sale 3 postări de pe facebook, scrise în cursul zilei de ieri, cu câteva ore înainte de trece în lumea drepţilor, postări care ne oferă o imagine clară asupra realităţii cotidiene. Va mulţumim dle Constantin Gheorghe pentru tot! Odihnă veşnică!

 

Se lămuri misterul trenului cu fierotenii belicoase, ce a tranzitat Gara Bacău. Erau 42 de bucăți de Kirpi 4×4 MRAP (Mine-Resistant Ambush Protected) turcești, niște ARO mai blindate. Fac parte din lotul de echipamente agricole pentru lucrările agricole de primăvară. Slava Ukraine!

***

Vai, ce surpriză! Ucraina va primi tehnică blindată din SUA și din țări europene NATO. Este un soi de escaladare soft, din motive evidente. Zelenski cică pregătește o mare ofensivă de primăvară. Așadar americanii promit un VLI, Bradley, și francezii AMX 10 RC, un blindat 6X6, ușor, cu tun de 105. Aș pune pariu că urmează și MBT, tancuri grele, la care lucrează acum americanii și germanii, să le scoată de la naftalină, să le recondiționeze și să le modernizeze.
Se chinuiesc degeaba, dacă nu le dau direct rachete balistice intercontinentale ucrainenilor. Pierdem vremea, și or mai fi și altele de făcut, decât să-i suflăm în trei litere lui Jele. Deci hai cu Minutemanul! Și gata! Slava Ukraine!
***
Văd că dă în clocot indignarea, pe motiv că EBA a fost angajată în presă. E o confirmare a valorii numitei prese, ipocriților!