Analize și opinii

Constantin Gheorghe: „Toate națiunile europene au intrat în malaxorul american, care le distruge fără milă”

Stau și mă gândesc: dacă ar fi fost altul în locul lui Iohannis, ar fi luat alte decizii? Mă îndoiesc! Doar poate, zic poate, pentru că pe Dâmbovița orice este posibil, ne-ar fi scutit de aerele de grof și de disprețul pe care îl afișează mereu. Altminteri nu s-ar schimba nimic.
Toate națiunile europene au intrat în malaxorul american, care le distruge fără milă. Iese cineva din cuvântul Washingtonului? Vizita președintelui german la Kiev a fost o umilință. Germania a fost călcată în picioare. Franța, la fel. Italia este anulată. Spania a dispărut din peisaj, tace adânc, și nu vrea să facă valuri. Restul găștii spune ”Yes” chiar înainte de a deschide gura Hegemonul. Un hegemon abulic, care funcționează în virtutea inerției, și lovește în stânga și în dreapta, doar pentru a demonstra că există și conduce lumea.
De fapt, Statele Unite, ca entitate politică, nu mai există. Au fost dizolvate într-o uriașă corporație, care se folosește de forța militară a Americii pentru a domina lumea, economic, și atât. Un monstru lacom, nemilos, căruia puterea i-a luat mințile. Și care crede că poate gestiona lumea cum își gestionează afacerile. Arma sa este dolarul. Și cel mai mare pericol pentru monstru este retrogradarea dolarului la rangul de monedă banală, la concurență cu altele.
Vor veni vremuri crâncene, sângeroase. Indivizii nu au scrupule, nu au limite, nu au milă. Asta este însă pântecul moale al monstrului. Pentru că o criză economică gravă, cu consecințe sociale pe măsură, nu poate fi gestionată de grupul ăsta dement de putere, aflat la butoanele Americii. Intervențiile FED și-au atins limitele, economiile europene sunt la pământ, și până își vor transfera industriile în America, pentru că acolo energia e mai ieftină, va trece mult timp, și nici nu este un lucru sigur. Vestul a intrat, sub conducerea SUA, într-un război cu restul lumii, și, cu toată forța financiară de lovire a monstrului, nu are cum ieși victorios. Pentru că proiectat doar pentru a face profit, monstrul simplifică prostește lucrurile, și nu are instrumente pentru a gestiona lumea pe care o domină. Forța militară a Americii nu ține loc de așa ceva. Iar războiul din Ucraina ar trebui să-i dea de gândit. Războiul ăla nu e joc pe calculator. Și nici gestionarea lumii un program care rulează scenarii, produse de IA.
Așa că trebuie să ne obișnuim cu ideea că suveranitatea este o iluzie, ca și democrația. Lumea construită de acest monstru este Iadul. Pentru că banul este cel care-l hrănește. Când scrii pe bancnote că tu crezi în Dumnezeu, sigur ceva nu va merge bine. Și nu merge!

Despre autor

editor

Adauga comentariu

Adauga un comentariu