Analize și opinii

Constantin Gheorghe: „Să înțeleg că bate vând de reformă și prin PNL?”

Să înțeleg că bate vând de reformă și prin PNL? Partidul nu se mai ridică la înaltele standarde cerute de o dreaptă modernă, europeană, progresistă, internaționalist-corporatistă? Ce e aia ”os de Brătian?”
Se repetă scenariul cu PSD. Oricine ar ridica glasul în PNL va fi scos din ”dispozitiv” precum o măsea stricată. Dar, spre deosebire de PSD, PNL nu are drept punct de rezistență acel ”pesedism” profund, care l-a făcut să reziste,. cu toată presiunea pusă de servicii și de DNA. E greu de știut ce vrea Iohannis, pe cine mizează, ce joacă. Dacă se uită la USR ca la o alternativă, atunci e vai de capul lui! Guvernarea cu USR va fi o catastrofă! USR nu e partid, și nici stare de spirit nu mai e. A contrazis tot edificiul de ”bune intenții” pe care și-a construit imaginea. Mai rău: nici nu are cu cine face din adunătura de acum partid.
România nu a fost niciodată, în istoria ei post-belică, într-o stare mai rea decât acum. Pentru că la conducera ei au ajuns, pe ură și frustrări, niște neisprăviți, incapabili să conducă nici măcar un CAP, mânați doar de interese meschine, agenți de influență ai unor guverne și cercuri de interese străine de țara asta.
Cum o să ieșim din asta? Sper că întregi, ca țară. Că, economic și social, vom fi zdrențe.