Analize și opinii

Constantin Gheorghe: „Rușii sunt, din perspectiva marilor strategi români, care bat câmpii pe FB, niște fraieri, în materie de putere militară”

Rușii sunt, din perspectiva marilor strategi români, care bat câmpii pe FB, niște fraieri, în materie de putere militară, pentru că nu au portavioane. Bine, fie! Dar oricum nu au ce face cu ele. Au cel mai mare portavion din Galaxie!
Am scris, și m-au înjurat rusofobii de serviciu din Basarabia, că portavioanele sovietice NU au fost clasificate de URSS drept portavioane, ci ceva gen crucișătoare grele. Nu contează! Cel care le-a rămas lor, Amiral Kuznețov, sau așa ceva, este, de fapt, demonstrator tehnologic. Chinezii și-au început dotarea cu port-avioane cu proiectul din care face parte Kuznețov. India are și ea o copaie din fosta URSS. Și rușii rezolvă cu ”portavionul” lor problemele Chinei și Indiei în materie de aviație ambarcată, avioane și elicoptere.
Umblă vorba prin târg că rușii au un proiect de portavion nuclear, de 90.000 de tone. De fapt, corect este să spunem că nu ei, ci chinezii au respectivul proiect. Pentru că l-au plătit! Lucrul e confirmat de ceea ce a prezentat(sub formă de machete) MiG la MAKS 2021. Pentru că ele răspund specificațiilor marinei Rusiei!
Primul este un avion care trebuie să înlocuiască varianta navalizată a MiG 29, cel de-al doilea este un avion de școală și antrenament, pentru că pregătirea piloților ambarcați se face acum cu un Su 25 ușor bizar, ca să fiu politicos. Iar a treia este o dronă ambarcată, destinată realimentării în aer. Asta e! Rușii au un buget al apărării de doar 65-70 de miliarde de dolari, anual. Trăiesc din ”colaborări”. Fac proiecte pentru alții. Și asigură continuitatea cercetării și stabilizarea forței de muncă.

Despre autor

editor

comentarii

Adauga un comentariu

  • …cu referire stricta doar la titlu… am mai spus-o si o repet: sa ne fereasca Dumnezeu ca rusii doar sa priveasca spre noi, sa ne ”bage in seama”… cit despre restul, o simpla cautare pe YouTube, de exemplu, ca e cu imagini, poate arata oricui cit de ”niște…” sint rusii… sau chinezii… si mai repet ceva: cind Dumnezeu vrea sa pedepseasca un pr_ost, mai intii ii ia mintile…

  • …bravo Gandeste! asadar aici nu pot scrie ”pr_ost” decit cu artificii… ca nu-ti place tie nici cuvintul asta… ca atitea altele… o adevarata pr_ostie!