Analize și opinii

Constantin Gheorghe: „Românii nu sunt naționaliști, așa cum nu sunt creștini”

Până la urmă, ce treabă au cu noi Iohannis, Cîțu, Orban, Dragu, Barna, Hunor și restul găștii? Se simt ei responsabili în vreun fel față de cetățeni, de națiunea română, de viitorul ei? Și atunci, la ce ne așteptăm? La bună guvernare? La milă, compasiune, respect? Nu! Sunt doar niște hiene, care s-au încăierat pe ”hoitul” României! Noi i-am pus acolo, din ura noastră față de ”stânga” și de ”comunism”. Ură care vine din incultură, și din ignoranță, din slugărnicie, din convingerea că suntem incapabili, pentru că hoți și ticăloși, să ne guvernăm, și trebuie să vină alții, străini de națiunea asta de ”doi lei”, să ne conducă. Au venit. Ne conduc. Ce-am câștigat?
Nu e naționalism în ce scriu. Românii nu sunt naționaliști, așa cum nu sunt creștini. Este pur și simplu o observație. Care nu schimbă cu nimic realitățile. Pentru că suntem incapabili să lucrăm împreună, să ne proiectăm în viitor. Avem un ”retard” moral. Și asta nu se poate vindeca!

Despre autor

editor

comentariu

Adauga un comentariu

  • Referendumul pentru definirea clara a familiei normale , esuat in 2018 in mod lamentabil prin neprezentare si sabotare la nivel politic , a aratat ca 3,5 milioane de romani sunt si nationalisti , si crestini …. despre restul numai de bine.
    Din pacate crestin-nationalistii nu mai reprezinta decat o minoritate.