Analize și opinii

Constantin Gheorghe: „Revin la frauda electorală de la București: grav este refuzul Justiției de a-și face datoria”

Revin la frauda electorală de la București: grav este refuzul Justiției de a-și face datoria. Ceea ce ar trebui să fie un prestator de servicii publice, neutru politic, un arbitru independent, a eșuat într-o cloacă politică, profund coruptă, ideologizată, un ”călău” cu normă întreagă al găștii securisto-fasciste care a pus mâna, ilegitim și abuziv, pe putere și conduce România discreționar. Miza desființării SIIJ asta este: să arate cine-i jupânul în România! Ne întoarcem în stalinismul primilor ani ai ”obsedantului deceniu”, cu tribunalele ”poporului” și cu ”lichidarea dușmanilor de clasă”.
De fapt, avem o justiție de clasă. Una în care judecătorii și procurorii sunt, în fapt, activiști ”civici” sau de ”partid”. Ciudată este ”orbirea” UE în privința României. Care NU mai îndeplinește condițiile politice ale aderării la UE. Cred că este mai mult decât frica de a vedea în zonă un nou adept al ”suveranismului”. Nu, este vorba de o situație care convine, pentru că permite jefuirea României, fără costuri, practic, și fără consecințe legale pentru jefuitori.
PS: eu, dacă aș fi analist prin bordelurile numite pompos ”servicii de informații”, m-aș teme de creșterea violenței sociale. Deocamdată unora li se pare nesemnificativă violența, câtă vreme se rezumă la șicanări în trafic și bătăi între clanuri. Nu e tocmai așa. Sunt cel puțin un milion de tineri, care oscilează între est și vest, respinși și acasă, respinși și în ”diaspora”, care nu-și găsesc locul nici aici, nici acolo. Este principalul rezervor de frustrări și de violență. Care nu poți ști când și cum poate deborda. Bine, problema este să și fie înțeleși analiștii la vârful statului, în cazul în care ”vârful” își pierde vremea cu ”fleacuri”.