Analize și opinii

Constantin Gheorghe: „Repet: Guvernul împotriva căruia este depusă Moțiunea NU mai există!”

Cu respect vă anunț că guvernul Cîțu și-a dat obștescu sfârșit în această dimineață, după ce Iohannis i-a semnat certificatul de deces. În acest context Moțiunea de Cenzură e caducă. Ce să ”moționezi”, un mort politic?! Puțină seriozitate, vă rog!
Lucrurile stau cam așa: schimbându-se componența politică a majorității, jupân Cîțu trebuie să vină în fața Parlamentului, cu noi miniștri la ministerele ”vacantate”, și cu un nou program de guvernare, cerând un vot de încredere. Îl obține, bine, nu, la fel bine, e pa! Fără Moțiune de Cenzură. Repet: Guvernul împotriva căruia este depusă Moțiunea NU mai există!
Abia dacă votul de încredere este negativ se intră pe rutina obișnuită: consultări la Cotroceni, mandat dat unui nou năuc, care să formeze o nouă majoritate, neapărat ”dă driapta”, că altminteri i se apleacă ”Iubitului Conducător”, formarea guvernului, prezentarea noului program de guvernare în Parlament, și, în fine, Votul de Învestitură. Care poate fi pentru, dar și contra.
Campania anti-PSD are o explicație: Ciolacu, așa cum e el, a dus lucrurile acolo unde trebuie: spre alegerile anticipate. Exact, dar exact, ce nu vroiau handicapații de la PNL și mai ales de la USR. Dacă se ajungea la votarea Moțiunii USR-AUR erau toate șansele ca guvernul Cîțu să rămână la butoane, Moțiunea fiind respinsă. Și mai mult ca sigur se întorceau și fiii rătăcitori ai USR la ușa măcelăriei…