Analize și opinii

Constantin Gheorghe: „Prostia lui Iohannis, și cretinismul securicilor vechi și noi au dus politica românească în impas”

Prostia lui Iohannis, și cretinismul securicilor vechi și noi au dus politica românească în impas. Demonizând PSD securicii au vrut să-i facă pe plac lui Puliken, de la care vin gradele, tinichelele și soldele grase, eliminându-l de pe scena politică, cretinii au făcut România neguvernabilă. Pentru că au reușit să spargă și alianța la guvernare, dar și PNL. Cine să mai guverneze, și cu cine? Mai este posibilă alianța PNL cu USR? Este posibil sprijinul PSD pentru un guvern minoritar PNL? Dar care PNL? Că și ăsta e pe cale să se surpe, după stupidul concurs de prosteală numit campanie internă?
Ce va face Puliken? Va spune, ca și în cazul Dăncilă, că în marea sa mărinimie, le mai acordă o șansă pesediștilor? Șansă pentru ce? Dar ce va face cu AUR? Sau cu un USR resentimentar, alungat cu hăulituri de la ușa măcelăriei? Ce va face în acest caz cu gestionarea crizei economice și sociale?
Care e personalitatea aia, penelistă sau tehnocrată, capabilă să genereze măcar un pui de consens, pentru a forma un guvern și pentru a guverna, cu un guvern minoritar? Pe ce program? Cu ce obiective? Și ăsta o să vrea, ca și Cîțu, să ne scoată socialismul din cap? Mai este capabil viitorul guvern să aibă un dialog cu partenerii sociali?
Degeaba încearcă securicii să construiască pericolul unui dezastru pandemic, pentru a justifica existența unei guvernări de mână forte, care să limiteze drepturi și libertăți fundamentale, dar nu pentru a gestiona pandemia, ci pentru a ține sub control protestele care vor urma, după dezastrul ”liberalizării” prețurilor energiei.
România e, practic, la mâna lui Dumnezeu. Un Dumnezeu care se amuză, ținând în mână plăcuțele suedeze.

Despre autor

editor

comentarii

Adauga un comentariu

  • …vad ca majoritatea ”ana_listilor” vorbesc de ”pros_tia” gau_leiterului sau a ”serviciilor”… insa, macar unul dintre acesti politologi si jurnalisti ori ce-or mai fi ei, s-a gindit macar asa, prin absurd, la o alta varianta? ca nu este deloc vorba de pros_tie si intimplare? ca toate astea se desfasoara dintr-un calcul rece, bine executat, urmarit ”pas cu pas” si bifind ceea ce s-a ”executat”, trecind apoi la urmatorul obiectiv? ca Romania TREBUIE sa devina ne_guvernabila? ca TREBUIE sa se sufoce in datorii? ca TREBUIE sa se prabuseasca? ca TREBUIE ca notiunile de partide, opozitie, Parlament, democratie parlamentara si toate celelalte sa fie duse in deri_zoriu si detes_tate de ”masele” de romani? ca TREBUIE ca tot ce reprezinta statul, autoritatea sa, trebuie sa fie urite? ca TREBUIE ca societatea sa fie divizata, antagonizata si intr-o infr_untare permanenta? se intimpla de ani de zile si TOTI ii dau cu aceeasi ”placa” pe care sare acu’… ca este inabilitate politica, pros_tie, opor_tunism si alte aiu_reli… eu vad altceva… un PLAN, rece, care ”curge” implacabil intr-o anumita directie… nu vad nici un diftong in sensul asta de la marii ”analizatori” ai Romaniei si romanilor… ori, asta mi se pare un fel de merme_leala si nu de luciditatea de care avem nevoie… pe cei care mai au neuroni ii invit sa cugete la ce spun aici… ”dovezile” sint din plin… cind dai la o parte ”perdelele de fum” si propaganda, ramine actul pur, gol in fata ratiunii… fara blitz-blizuri lucrurile apar alfel decit par… asadar, repet: este pros_tie ori PLAN executat pas cu pas?