Analize și opinii

Constantin Gheorghe: „Nu vom scăpa de un război generalizat, a cărui miză a ajuns să ne scape tuturor.”

Sincer, am obosit. Lumea se apropie tot mai rapid de un conflict generalizat, pentru că putere de doi bani, SUA, se crede trimisa lui Dumnezeu pe Pământ, cu misiunea de a conduce lumea la pieire, că alta nu pare a avea.
De ce ți-e frică, de aia nu scapi. Deci nu vom scăpa de un război generalizat, a cărui miză a ajuns să ne scape tuturor. Democrație? Unde dracu a dus democrație SUA? Dacă avem ceva rămășițe de democrație în țara asta, să mulțumim UE pe stil vechi, că asta nouă e mai totalitară(sic!) decât URSS în momentele sale cele mai rele.
De când la conducerea României este ocupantul american, s-a terminat și pauza de democrație. Ăia care vor cenzură și alte buruieni o fac de capul lor?
Dezvoltare economică? Bunăstare? Arătați-mi o singură țară ocupată de americani care se scaldă în bunăstare! Știu, Rușii, aia, aia. Dar deocamdată, după 1989, rușii se ocupă pe sine, se. Și e treaba lor de ce sunt așa, deși nici SUA nu sunt străine de eșecul economic al Rusiei de până prin 2004-2005.
Deci, ce are de oferit lumii SUA? Rușii sunt niște nemernici totalitari. Chinezii, la fel. Dar ei, farul civilizației occidentale, cu ce sunt mai buni decât rușii și chinezii?
Modelul imperialist NU s-a schimbat. Doar s-a diversificat. Este lupta pentru a impune unul dominant. Ucraina, ca și pandemia, sunt oportunități pentru a face schimbările dorite, nimic mai mult. Asta e tragic: oamenii mor, pentru că niște ticăloși nu mai au loc unii de alții! Când se vor dezmetici, va fi prea târziu! Lucrurile vor fi deja ireversibile!
Așa că încerc să ies din isteria asta, și, dacă mai pot, să mă bucur de puținele lucruri care mi-au rămas. Asta e, mai mult nu pot face!
PS: ălora care inventează tot felul de conturi, și trimit în rafală cereri de ”prietenie”, un sfat: pierdeți vremea, așa că închideți dracului contul, sau lăsați-mă să-mi văd de ale mele!

Autor: Constantin Gheorghe