Analize și opinii

Constantin Gheorghe: „Nu e minunat să fii analist economic? Să te doară în pluă de consecințele acțiunilor tale?”

Dăianu: ”Deficitul noi l-am creat, din miopia noastră!” Deci deficitul e opera întregului popor, așa că poporul să pună mâna să strângă cureaua! Ce poate fi mai minunat?! Poporul face, poporul trage!
Nu e minunat să fii ”analist economic”? Să te doară în pluă de consecințele acțiunilor tale? Să iei o roabă de bani în schimbul unor ”predicții” de doi bani, să transformi în politici publice tot felul de slogane răsuflate? Să fii prim ministru sau ministru de finanțe al unui stat pe care îl urăști, și pe care îl vrei redus la unica dimensiune represivă?
Cum tot spun, marea problemă a națiunii ăstea o reprezintă calitatea mizerabilă a elitelor ei. Bine, și calitatea bazei de recrutare a lor. Dar elitele schimbă, până la urmă, baza de recrutare. La noi elitele nu au niciun interes să schimbe baza. S-au fript în comunism, acum vor să aibă monopol. Chiar dacă este un monopol în mediocritate, cum nu au mari aspirații, le este suficient. Pentru că renta le este asigurată. Restul? Ducă-se pe pustii!