Analize și opinii

Constantin Gheorghe: „Niște ne-oameni au profitat de o așa-zisă pandemie, pentru a testa pe scară largă o tehnologie cu bătaie lungă”

Din punctul meu de vedere, vaccinul anti-Covid este un uriaș eșec. Din păcate niște ne-oameni au profitat de o așa-zisă pandemie, pentru a testa pe scară largă o tehnologie cu bătaie lungă, care, din păcate, este și ea un eșec. Ce am obținut? Cheltuieli publice crescute la un nivel inimaginabil, o criză economică nejustificată, care a produs și mai mulți săraci, timp în care o mână de combinagii a câștigat sute de miliarde de euro și de dolari, timp în care democrația, ca sistem politic, a fost atacată în fundamentele ei, s-au limitat drepturi și libertăți fundamentale. Participarea cetățenilor la viața publică a fost, practic, interzisă. Băutul berii reci la terasă e orice, numai viață publică nu! Cu 20%-25% intenție de participare la vot putem să punem cruce la mai bine de 200 de ani de construcție politică. De ce? Ce avem de câștigat?
Cel mai grav lucru mi se pare pulverizarea societăților, și distrugerea solidarității sociale. Asta ne lasă fără apărare în cazul unei crize adevărate! Alt rezultat este discreditarea statului, ca organizator al solidarității sociale și garant al binelui public. Au meritat toate astea?