Analize și opinii

Constantin Gheorghe: „Mi-am adus aminte de prosteala cu Schengen”

Mi-am adus aminte de prosteala cu Schengen. Care e pe vine, dar nu vine, că și Suedia are dubii, cică în Parlament coaliția guvernamentală e fragilă, și nu strici votul pe o chestie care nu arde pentru ei. Mă rog, era de așteptat, de asta nu mă agit și nici nu-mi fac iluzii.
Alta e problema. Ni se tot spune că Schengenul face bine la economie. Că pentru asta ne strofocăm, ca să fim admiși. Voi vă amintiți de vreun demers al ”mediului de afaceri” în susținerea candidaturii țării noastre? Vreo mare corporație prezentă aici, care să zică ceva de bine? De pildă, Renault, care chiar exportă. Dar nu, pur și simplu nu interesează. Să ne fie clar: la cât exportăm noi, nici nu-i nevoie de Schengen. Profiturile pot fi palmate și fără asta. Cât privește importurile, nu arde, să conteze cât stai la graniță cu marfa. Cel mult înjură ăia în tranzit. Dar în cazul lor lipsa de autostrăzi e mai nașpa, până la urmă. Și asta nu se rezolvă cu același Schengen.
Una peste alta, după lipsa de reacție a mediului de afaceri, nu e grabă, man! Așa că ne-am liniștit și cu asta, cum ne-am liniștit și cu ridicarea MCV. Care va fi la Sfântul Așteaptă! Dar am reușit ceva: ne-am șters la … cu ea de Constituție, după decizia CCR legată de Legile Justiției.
Slava Ukraine! Că al ei e Schengenul, și nici MCV nu va avea la intrarea în UE. Club select, care nu se încurcă el cu rufoși ca noi. Succesuri!

Autor: Constantin Gheorghe

Despre autor

editor

Adauga comentariu

Adauga un comentariu