Analize și opinii

Constantin Gheorghe: „Manevrele astea au un singur scop: să culeagă informații despre flota rusă de la Marea Neagră”

Cine crede că rușii și-au scos toate submarinele din Marea Neagră la ”luptă”? Sunt tâmpiți? Manevrele astea au un singur scop: să culeagă informații despre flota rusă de la Marea Neagră: timpi de reacție, frecvențe de lucru, contra-măsuri electronice, etc. Când este vorba despre submarine cea mai importantă informație o reprezintă semnătura sa fonică. Pentru că în afară de microfon și Asdic(sonar) alte mijloace de detecție nu sunt, excepție făcând magnetrometrele, cele care detectează anomaliile magnetice. Apropo: americanii au avut un Poseidon în zonă? Dacă da, e clar că, de fapt, asta au urmărit: culegerea de date despre submarine. Și rușii, în marea lor înțelepciune, le oferă pe tavă posibilitatea de a culege mai ușor date, trimițând toate submarinele la plimbare?
Sigur, au avut cel puțin un submarin în zonă. Dar ăla era plecat de mult, avea punctele de observare stabilite din timp. Că manevrele sunt anunțate de ceva vreme. Ideea era aceea că rușii se cacă pe ei de frică atunci când văd glorioasa marină română, și fac focul cu toate lemnele disponibile. Defapt, ce le lipsește rușilor? Nu au sateliți, avioane de detecție, avioane de cercetare, vase de suprafață, care culeg date electronice?
Ca să terminăm cu prosteala: Putin și cu Șoigu s-au dat azi cu nu-ș ce mașină de tip SUV(probabil făcută de armată pentru trupele din Arctica) pe undeva prin Siberia. A fost ziua lui Șoigu. Au băută băieții un ceai cu ce a vrut fizicu lor. Asta e! Suntem spaima Estului sălbatic.
PS: bulgarii n-au participat la manevre. Tovarășii americani s-au supărat. Drept pentru care Borisov i-a mustrat pe ruși, cerându-le să nu mai spioneze în Bulgaria! Alt clovn la curtea regelui Sam!

Despre autor

editor

comentarii

Adauga un comentariu

  • …”în afară de microfon și Asdic (sonar) alte mijloace de detecție nu sunt, excepție făcând magnetrometrele”… FALS! armata romana? studiati datele, publice deja, despre centrele de vaccinare speciale (alea cu scandalul)… armata romana a ”murit” odata cu ”integrarea”… pe vremuri (alea comuniste), aveam o armata care conta… si o industrie nationala de aparare, suficiente pentru a fi incomozi si a face pe oricine sa se gindeasca inainte de a ne face ceva… acum? ”umbrela” NATO? totul este o gluma sinistra… cautati pe net si vedeti cit ”rezista” Romania, ”in caz de”… tot pe net vedeti, pe categorii, ce armament avem, date comparative si eficienta combativa… cit ”rezistam” azi? intre doua si sase ore… mai putin decit o ”paranghelie” romaneasca sau un ”house event”… sa fim seriosi! cind ne trezim la realitate?

  • Constantin Gheorghe, cine crede ca partenerul strategic fura secrete, in timp ce adversarii petrec si beau vodca este nu un timpit , ci un mare timpit. Esti unul din cei mai slabi “analisti politici” pe care i-am intilnit. Ceva de genul ca in timp ce tu analizezi si tot anaizezi te trezesti cu bomba in capul tau, de nici nu mai stii cine ce si cum. Roaga-te sa nu izbucneasca vreun conflict. In mod sigur cu armele actuale, nu vor exista invingatori , ci numai invinsi. Roga-te sa dea Dumnezeu intelepciune tuturor conducatorilor sa gaseasca calea dialogului si a intelegerii si termina cu aceste analize idioate de elev de clasa I.