Analize și opinii

Constantin Gheorghe: „Mai e cineva la butoane, la Washington?”

UE vrea să concureze China în Africa, investind 300 de miliarde de €. De unde banii? Din contribuțiile statelor membre, sau din împrumuturi, plătite tot din contribuțiile noastre, deci și din bani românești. Noi ce câștigăm de pe urma acestor investiții? Deocamdată nimeni nu știe ce și cum. Va câștiga vreo firmă românească un contract în acest proiect? Avem ceva de zis despre domeniile în care va investi UE? A, nu ne interesează? Ziceți așa, flăcăi! Bine, pa!

***

Cică SUA s-au înțeles cu nemții: dacă Putin invadează Ucraina, Berlinul închide Nord Stream II. Doar că Nord Stream II NU funcționează, nu i-a dat Berlinul patalama de omologare!
Mai e cineva la butoane, la Washington? Asta e ca în povestea(reală, am verificat) despre întâlnirea dintre Păunescu și Zaharia Stancu, pe scările de la intrarea în sediul Uniunii Scriitorilor. La mansarda clădirii(azi, sediul PSD) se afla secția USR București, cu Fănuș șef, și Păunescu gură bogată, când nu erau bani la fond.
”Păunescule! Te-aș da afară de undeva, dar n-am de unde!” Cam așa cu băieții: ar închide o conductă, dar aia nu funcționează. Aferim!
Autor: Constantin Gheorghe

Despre autor

editor

Adauga comentariu

Adauga un comentariu