Analize și opinii

Constantin Gheorghe: „Litoralul a murit, ca destinație turistică, pentru că nimeni nu a avut un proiect pentru el”

Nu că m-ar interesa, ca viitor turist pe Litoral: cât din eșecul celor din Mamaia este rezultatul unui management după ureche, al deciziilor tembele, care ar fi trebuit să facă din Mamaia o stațiune de lux, începând cu prețurile, și nu cu serviciile oferite, și cât concurență neloială și campanii de defăimare?
E drept, și ăia din Mamaia au început un soi de contra-atac la adresa stațiunilor concurente din sudul Litoralului, dominate de Murat, dacă nu-i greșesc numele. Dar să te apuci să-i înjuri pe turiștii care vin în sud, să-i preziți ca pe niște nespălați, clasă muncitoare puturoasă, care plătește cu vaucerele date de guvern, e bezna minții!
Problema tuturor este, dincolo de faptul că ăia care dețin hoteluri și restaurante sunt vai mama lor, piața NU mai recunoaște prețurile serviciilor oferite și calitatea lor. Refacerea încrederii consumatorilor va fi un proces lung și dureros, care va duce pe mulți la faliment. iar ăia care vor rămâne în afaceri vor învăța, sper eu, că vor înțelege că un produs turistic e mai mult decât ce oferă ei azi, că stațiunile au nevoie de investiții, și nu doar în locuri de parcare. Idioții râdeau de Festivalul de la Mamaia, dar el aducea o mulțime de oameni la Mamaia. Puteai să faci și acum așa ceva. Un festival de film, spectacole de teatru, mă rog, evenimente. Dar n-ai să vezi asta la români, care ar face orice, numai să moară capra vecinului, și să nu lucreze împreună cu alții. După mintea mintea mea, Litoralul a murit, ca destinație turistică, pentru că nimeni nu a avut un proiect pentru el. Și nici nu va avea. Iar dacă faci din România, la nivel de imagine, un avanpost al NATO în lupta cu rușii, și transmiți mesajul că ne transformăm, ca țară, într-o uriașă cazarmă, omorâm TOT ce înseamnă turism. Deja povestea cu războiul a lăsat și Delta Dunării în ceață. Dar asta e, atât ne duce capul.

Autor: Constantin Gheorghe

Despre autor

editor

comentariu

Adauga un comentariu

  • Romanul e snob, in mare parte. Pleaca “afara”, in concediu. Orice schimbare s-ar face la noi, preturi, calitate, tot afara va pleca.