Analize și opinii

Constantin Gheorghe: „În fond, e mai simplu să dai vina pe un moșulică semi-senil…”

”Blame game” face ravagii în SUA, vânătoarea de țapi ispășitori provocând vomă oricui mai are un dram de minte, și de integritate.
Să fie clar: decizia de retragere din Afganistan a fost una politică. Care nu a fost exclusiv a lui Biden. Să nu-l uităm pe Trump. Dar asta era treaba lor. Armata, Departamentul de Stat, serviciile de informații erau cele care trebuia să transforme decizia politică în acțiuni concrete, care să asigure punerea în practică a deciziei politice.
Deschid o paranteză, cu veșnicul cretinism românesc: ”politicienii nu construiesc autostrăzi!” Bă, nu e treaba lor să le construiască! Pentru asta există firme de specialitate! Ei iau decizia de a se construi! Cu excepția lui băsescu, NU există alt politician care să se fi opus construcției de autostrăzi! Și au finanțat construcția lor, în fiecare Buget fiind prinse investiții în domeniu. Dar nu ei le construiesc! Și, tot cu băsescu în frunte, o parte a politicienilor români s-a opus creșterii salariilor, alungând astfel mâna de lucru calificată în străinătate. Asta, da, e o problemă! Închid paranteza!
Eșecul retragerii din Afganistan privește întreg sistemul constituțional, legal și instituțional american, feudalizat, ca și al nostru, un sistem în care nimeni nu discută cu nimeni, și toți se încaieră pe banii publici! Este eșecul transformării securității naționale americane în marfă! Nu prea văd amatori de pus în discuție acest aspect. În fond, e mai simplu să dai vina pe un moșulică semi-senil…

Despre autor

editor

comentariu

Adauga un comentariu

  • …”externalizarea”, introdusa ca si concept cu ani in urma, este cuvintul cheie… ”prietenii” stiu despre ce vorbesc… la noi? pai e la fel… ”externalizare”… ultimul exemplu? serviciile de la primaria din sectorul unu, Bucuresti…