Analize și opinii

Constantin Gheorghe: „Eu zic să ne pregătim de tot ce e mai rău”

Eu zic să ne pregătim de tot ce e mai rău, dacă se va întâmpla ce cred eu că se pregătește, și anume atacarea Transnistriei. Unități ale armatei ucrainene, îmbrăcare în uniforme moldovene, s-ar pregăti deja în România, cu moldoveni, sub comanda instructorilor americani. Obiectivul? Accesul la depozitele de muniții lăsate în urmă de fosta Armată 14 a URSS. Țările foste socialiste nu mai dețin decât cantități nesemnificative din anumite tipuri de muniție sovietică. Și atunci, logic, Ucraina, care este de multă vreme cu ochii pe Transnistria, pe care o consideră ”a sa”, trebuie să facă o astfel de mișcare. A fost și incidentul de azi, atacul cu un lansator portabil de rachete AT, nu i-am recunoscut tubul, nu părea să fie Kornet, mai degrabă suedez sau englez. A fost vizat un sediu al serviciilor locale de informații.
Ce va urma, dacă Transnistria este atacată? Păi, Rusia va riposta. Cred că deja depozitele alea sunt minate. Apoi, transportul muniției, dacă ucrainenii pun mâna pe ele(moldovenii sunt spanac decorativ în această afacere) este o problemă. Iskanderul pândește, Kindjalul, la fel, aviația rusă, la fel.
Ce câștigă Moldova? Nimic! Transnistria va fi o ruină. Adică rămân și fără puțina bază industrială pe care o au. Ce câștigă România? Își mai vopsește un cerc de țintă pe târtiță. De parcă nu erau suficiente cele actuale! Asta e, slava Ukraine! Românii? Dă-i dracului, cui îi pasă de români?

Autor: Constantin Gheorghe

Despre autor

editor

Adauga comentariu

Adauga un comentariu