Analize și opinii

Constantin Gheorghe: „Este clară miza acestui război, în care Ucraina nu mai contează decât ca pretext”

85 de miliarde de euro în șase luni, ajutor militar(că umanitar e cu numele, când apare în comunicatele de presă) dat Ucrainei în doar șase luni arată premeditare. Nu strângi banii ăștia, și armele cumpărate cu ei, peste noapte. Este clară miza acestui război, în care Ucraina nu mai contează decât ca pretext: distrugerea Rusiei, jefuirea resurselor sale naturale și folosirea sclavilor slavi ca mână de lucru ieftină. Pentru că nu investești atâți bani într-o afacere pe care o crezi sortită eșecului.
Occidentul se întoarce la ce știe el mai bine: jaful! Prosperitatea sa s-a bazat pe jaf, dincolo de ”progresul tehnologic” și ”civilizația superioară”. Cum avantajele astea au fost anulate de democratizarea accesului la cunoaștere, Occidentul se întoarce în timp, și apelează la ce știe el mai bine: violență și jaf. După Estul fost ”comunist”, jefuit relativ cu perdea, via ”aderarea la UE și la NATO”, a venit rândul violenței împotriva Rusiei.
S-a ajuns la acel punct în care Occidentul nu mai poate da înapoi. ”Ajutoarele” vor curge către Kiev. Componenta militară va fi practic unica. Nu vor fi suficiente. De asta se apropie momentul în care NATO trebuie să ia decizia intervenției directe în conflict, cu trupe la sol. Trupe NATO care, într-o formă sau alta, sunt deja prezente în Ucraina. Dar sunt insuficiente.
Am tot spus: nu ne prinde Crăciunul în pace și în liniște. De ce ar participa România la nebunia asta? Pentru că e pe post de carne de tun. Colonie, unde ordinul se execută, nu se discută. Asta e, Slava Ukraine!
”Livrările de o asemenea amploare probabil nu fuseseră anticipate de Kremlin atunci când planifica invazia Ucrainei. Potrivit Institutului Kiel, 84,2 miliarde de euro în ajutor militar, financiar sau umanitar au fost plătite Ucrainei de către cele 41 de țări care o susțin. Livrări de arme care ar trebui să continue. Statele Unite, de exemplu, au anunțat livrarea a 625 de milioane de dolari de echipament militar, în timp ce forțele de la Kiev conduc o contraofensivă victorioasă în jurul Harkiv (nord-est) și Herson (sud). Trecerea în revistă a celor mai emblematice materiale.”

Despre autor

editor

Adauga comentariu

Adauga un comentariu