Analize și opinii

Constantin Gheorghe: „Economia la energie ia forme aberante.”

Economia la energie ia forme aberante. În magazinele marilor lanțuri de retail s-au oprit ventilatoarele. Pute de-ți ia mințile! Nu poți să respiri. Halele alea NU au cum fi ventilate natural. Una peste alta, consumatorul final plătește toate costurile unei crize absurde, fabricate de la cap la coadă!
Cineva care trăiește în Germania, și chiar trăia bine, se plângea că ăla micul a ajuns să ”coste” circa 900 de E pe lună. De ce? Că până la urmă toți pierdem, inclusiv ăia de cred că ne-au făcut la buzunar. Am tot spus că păstrarea păcii sociale costă. Dar mai putem suporta costurile păstrării ei? Că și statele au capacități limitate de a corecta eșecurile piețelor. Asta chiar dacă tipăresc bani ca nebunii. Și cum facem? Ce urmează?
PS: la noi, în România, principalul pericol e acum popa ăla nefericit, care s-a dedulcit la veverițele enoriașelor. A ajuns principalul pericol public. Care preot trebuie priponit, preventiv, să nu se producă panică printre lucrătoarele videochaturilor, și să se ducă pe apa Sâmbetei și sectorul ăsta economic. Asta e, Slava Ukraine!