Analize și opinii

Constantin Gheorghe: „După conflictul ăsta din Ucraina, presa va ieși bine jumulită și cu credibilitatea la pământ”

Discovery, aparținând Warner Bros, a anunțat că închide serviciul CNN +, o chestie plătită, care cică ar fi trebuit să dea și mai multe informații celor cu bani. Succesul a fost fulgerător, de vreme ce au închis bordelul din lipsă acută de clienți! Trei săptămâni au trecut între lansare și închidere! Recunoașteți, chiar e o performanță!
Dar nu doar deștepții ăștia au belele. Netflixul e și el în ochiul vârtejului, după ce au pierdut 700.000 de abonați din Rusia și se dezabonează, în SUA, cam 200.000 de clienți pe lună. Poate ziceți că nu sunt mulți. Dar pierderea a 41 de miliarde de dolari vine din scăderea încrederii investitorilor în capacitatea dughenei de a produce profit în viitor, ceea ce contează, până la urmă. Iar celor de la Twitter fix meciul cu Musk le trebuie! Cât despre FB, numai de bine! Pleacă și de pe platformă ca la balamuc. Aici cenzura este în primul rând vinovată, precum și lansarea unor produse de care oamenii nu au nevoie și chiar nu le găsesc locul. Dacă vor să evadeze, fumează niște ”iarbă”.
Revenind la CNN +, cât de prost să fii, să plătești pentru a vedea niște indivizi precum Gâdea și Radu Tudor? Cât de prost? Jurnalismul e una, monetizarea știrilor, alta. Iar partizanatul, oricare ar fi natura lui, renunțarea la servirea interesului public, deprofesionalizarea profesiei, toate astea au crescut nemulțumirea publicului. Iar rezultatele se văd. Inclusiv în conturile furnizorilor de astfel de servicii. E de urmărit. Pentru că, după conflictul ăsta din Ucraina, presa va ieși bine jumulită, și cu credibilitatea la pământ. Consumul de știri, de presă, în general, se schimbă drastic, pe fondul dezgustului publicului, care nu se mai regăsește în ceea ce face presa. Chiar va fi crâncen!

Autor: Constantin Gheorghe