Analize și opinii

Constantin Gheorghe: „Deci, cum facem?”

Văd că ăștia de la USR o țin p-a lor cu ”ne-impozitarea” salariului minim pe economie. Nu am înțeles nici acum dacă este vorba de doar cei 10%, impozit pe venit, sau și renunțarea la contribuțiile pentru sănătate și pensie?
Cum rezolvăm noile probleme generate de această măsură? Prima, cea a contribuțiilor la sănătate și la pensii. Ambele sisteme publice vor avea deficite serioase, câtă vreme 1,5 milioane de români sunt plătiți cu salariul minim. Se vor acoperi deficitele din bani publici? Mărind deficitul Bugetului Consolidat, sau renunțând la multe investiții?
Doi: dacă nu mai impozitezi salariul minim(care este de vreo 2300 de lei brut) brusc angajații cu cea mai precară pregătire vor fi plătiți, pe net, mult mai bine decât alte categorii de angajați, cu o calificare, și productivitate, superioare. Ce faci cu aceia care se găsesc în această situație? Schimbi scala de valori? Obligi angajatorii să mărească TOATE salariile celor care câștigă peste salariul minim net cu cel puțin 800 de lei! Pe brut ar însemna circa 1300 de lei? Asta în condițiile în care și o creștere de 50 de lei este o tragedie(teatru ieftin!) pentru angajatori!
Deci, cum facem?

Despre autor

editor

Adauga comentariu

Adauga un comentariu