Analize și opinii

Constantin Gheorghe: „Criza de acum este una menită să ascundă eșecul guvernării.”

Cum am mai scris, cea mai tâmpită abordare în politică este ”guvernarea prin crize”. Promotorul mizeriei ăsteia a fost băsescu. Provoca mereu crize, pentru a încăleca guvernarea, oricare ar fi fost ea, pentru a-și impune el agenda, și pentru a le arăta bizonilor cine-i ”șeful”. Asta a destructurat, practic, sistemul politic românesc și a golit de substanță politică partidele, cu rezultatele de acum cunoscute. Locul partidelor a fost luat de forme cvasi-politice, gen #rezist, ONG uri și alte bazaconii. Care nu au agendă publică, au doar interese. De fapt, interesele nu sunt ale lor, sunt ale sponsorilor lor, din servicii, din mediul economic, din alte structuri de putere, actori ne-statali, gen Soros.
Criza de acum, din interiorul PNL, dar și aceea din cadrul coaliției de guvernare, este una menită să ascundă eșecul guvernării. Nimeni nu vrea să și-l asume, și caută să arunce pisica moartă altora. Idioții nu văd că au făcut imposibilă guvernarea. Iar cretinisme de genul ”nu luăm prizonieri!” fac imposibilă formarea unei alte formule de guvernare. În marea sa imbecilitate, Iohannis a făcut program politic din distrugerea PSD. Cum va reuși să gestioneze actualul moment de criză, el neavând nici dialog, nici ceva în comun cu principalul partid al României? Alternativa la Cîțu e tot Cîțu? Așa va elibera el tensiunea din societate, susținându-l pe cel care este autorul eșecului economic și social al ”guvernului lui”? Mai e printre noi, sau e plecat tai-tai, cu pluta?
PS: da, criza politică o are în centrul ei pe Sfânta Clotilde a Gunoaielor, Ocrotitoarea Șobolanilor! Știți și singuri de ce! Miza? Cel puțin trei miliarde de euro. Știți despre ce vorbesc. Un indiciu: Romexpo.