Analize și opinii

Constantin Gheorghe: „Credeați că lucrurile se opresc la ”pașaportul verde”, ăla cu vaccinarea? S-o credeți voi!”

Credeați că lucrurile se opresc la ”pașaportul verde”, ăla cu vaccinarea? S-o credeți voi! Acum se pregătește ”amprenta de carbon”. Pentru a ne face să înghițim noua ”invenție”promotorii mizeriei ăsteia au început cu miliardarii. Oxfam și Greenpace(finanțate la greu de miliardarii puși acum la rotisor) au calculat că ”le patrimoine financier de 63 milliardaires français émet autant de gaz à effet de serre que celui de 50 % de la population française.” Nu contează faptul că e vorba despre activități productive, care dau păpică celor 50% din francezii producători de ”amprentă” de carbon. Că ăia 63 de miliardari, pe persoană fizică, or emite și ei de patru/cinci/zece ori mai mult ca un simplu cetățean. Adică zero, ca impact asupra realității.
Toată povestea asta este un soi de concurență neloială, în care niște unii plătesc ONG uri și alte bazaconii pentru a-și discredita concurența. Și de luat peste bot, o iau ăia de trăiesc din muncă, nu din capital, sau din firimiturile de la masa capitalului. Pe miliardari îi doare fix în cur. La o adică închid mustăria. Făcuse cineva un calcul, pentru un miliardar mai scăpătat, de prin India: banii pe care îi are acum ajung familiei lui să trăiască vreo 450 de ani! Cum spuneam, ample dureri în cur în tabăra miliardarilor!
Așa că aștept să inventeze ăștia un ”certificat verde” pentru noi, muritorii. Plătim pentru că poluăm, prin simpla noastră existență, bine: trăim! Nu plătim? Atunci bine, pa! Ne taie de la porția de aer! Orwell, băiatule! Așa-i că perversiunile astea nu ți-au trecut prin cap?

Autor: Constantin Gheorghe