Analize și opinii

Constantin Gheorghe: „Cîțu trebuie să plece! Alegerea lui în fruntea PNL ar fi un dezastru!”

Văd că PSD iar și-o ia. Pe bune, pentru că opoziție de catifea faci atunci când lucrurile merg bine pentru oameni, sub guvernarea celor aflați la putere, și ar fi ridicol să te isterizezi pentru că unii guvernează bine și oamenii au de câștigat. Nu toți în lume sunt idioți, precum românii, care se isterizau pentru că PSD guvernează cât de cât bine, și au vrut ”MuiePSD!”
Să vedem ce ar realiza PSD, dacă ar introduce o moțiune de cenzură. Moțiune care trebuie justificată simplu: ”Guvernul Cîțu este o amenințare pentru viitorul națiunii! Cîțu NU trebuie lăsat și la butoanele politicii! E suficient că a fost la butoanele guvernării! Jos Cîțu!”
Asta e ideea, asta e tema politică a toamnei: Cîțu trebuie să plece! Alegerea lui în fruntea PNL ar fi un dezastru! Din acest punct de vedere Moțiunea este și utilă, și legitimă! Este singurul moment în care poate trece, cu ajutorul orbaniștilor din Parlament. Dacă acest moment este ratat, ăștia chiar nu mai pleacă de la putere până în 2028!
De asta au și început băieții să-i ”liniștească” pe ăia din fruntea PSD. Aici este vorba de bani, nu de binele public. Iar Cîțu dă, că nu dă de la el, dă de la noi! Orban nu are ce da decât dacă revine la Palatul Victoria! Sigur, și el e o pramatie, dar una care poate fi mai ușor controlată, și PSD îi poate imputa oricând ”nerecunoștința” pentru sprijinul primit.
După alegerea lui Cîțu în fruntea PNL orice încercare de a-l da jos este sortită eșecului. Cu atât mai puțin schimbarea lui de la guvern. Doar nemulțumirea socială masivă, cu mulți oameni în stradă, să-l miște de acolo. Dar sigur nu suntem în situația din decembrie 1989. Și nici serviciile nu sunt! Ponta a fost rezultatul dorinței serviciilor de a scăpa de MRU din fruntea SIE. Nu are legătură cu proasta guvernare!
În rest, tot ce contează sunt ofertele de vacanță pentru vara indiană ce urmează…