Analize și opinii

Constantin Gheorghe: „Cea mai mare distracție e, pentru mine, să văd bătălia crâncenă de pe piața armamentului.”

Cea mai mare distracție e, pentru mine, să văd bătălia crâncenă de pe piața armamentului. Rușii, și americanii, stau relativ liniștiți, deși americanii au cumpărat într-o veselie jurnaliști pe aici, pe dulcele plai românesc, până s-au prins că nimeni nu face scandal că guvernul român sare cu banul la ordin, chiar dacă nu are bani de salarii, pensii și cheltuieli sociale, și i-a înțărcat pe ăia de scriau de bine despre ei, și-i înjurau pe ruși.
Cei mai activi în reclamă sunt turcii. Care au investit mult în industria de armament, și trebuie să-și recupereze investițiile. Copilul minune al industriei turce este drona TB2 Bayractar. Au cumpărat-o și polonezii, și marina ucraineană, au folosit-o azerii, în păruiala lor cu armenii, au folosit-o turcii, în războiul civil din Libia. Cică rădea tot! Acușica aud că prin Kurdistan un băiet ager le-a pus-o la pământ. Și sigur nu și-a dat obștescul sfârșit pe motiv de motor ancrasat!
Era prea frumos, să fie adevărat! Rușii nu uită, și nu iartă, mizeria de reclamă făcută de turci pe spatele lor. S-au prins repede de slăbiciunile respectivei orătănii, și au procedat în consecință. Și mai apare pe internet o informație, cum că libanezii(nu mă întrebați care, că nici ei nu mai știu câți sunt cu deștu pe trăgaci!) au doborât vreo 47 de drone turcești! Bine, nu spun că de respectivul tip, dar orișidecât!
Răspunsul rușilor la amenințările tipului ăstuia de drone a fost prezentat azi: Volk 18 este produsă de Almaz-Antei, adică gigantul care produce sistemele AA S 300, S 400 și A 500. Dacă nici ăștia nu le au cu detectarea, controlul zborului, dirijarea, transmisii de date, programe de interceptare, contra-măsuri electronice, nu știu cine ar putea avea!
Cu alte cuvinte se încinge lupta pentru pace! Cîțule, ai legătura! Ieși la cumpărături!
PS: uitam! Proiectantul dronei turcești este ginerele lui Erdogan, absolvent de MIT. Asta explică multe!