Analize și opinii

Constantin Gheorghe: „Capitalismul nu este totuna cu economia de piață liberă.”

Robert Reich se întreba în seara asta de ce Wall Street preferă să descurajeze investițiile în foraje, conducte de transport și unități de stocare și de prelucrare a petrolului. Răspunsul? Pentru că e mai simplu să forțeze creșterea prețurilor, prin provocarea artificială de penurii. Pur și simplu îi strângi de gât pe petroliști, limitându-le accesul la finanțare. Lucru pe care îl spun de mai bine de un an. Și totul se trage de la demența numită ”Green Deal”, care,. pomenind de rolul mecanismelor de piață, o spune clar: fără credite bancare pentru cei care extrag petrol, gaze naturale, și cărbuni.
În condițiile astea mai sunt genii care cred în piață, în mâna sa invizibilă, și în libertatea ei! Cum iarăși spuneam, capitalismul nu este totuna cu economia de piață liberă. Capitalismul este cancerul pieței! Și o s-o omoare, iar odată cu ea are să moară și bruma de democrație de care încă ne mai bucurăm. Dar cine să înțeleagă lucrurile astea? Niște indivizi cu mintea dusă? Care repetă ca niște patefoane stricate câteva lozinci puerile? Bine! Așteptăm resetarea, cu vedere spre Holocaustul nuclear…

Despre autor

editor

comentariu

Adauga un comentariu

  • Capitalismul este o mare escrocherie mizerabila generalizată!Capitalismul este cancerul cu metastaze al acestei lumi!Capitalismul este un mare si mizerabil criminal!Capitalusmul ucide,oameni buni!La propriu!