Analize și opinii

Constantin Gheorghe: „Când un nebun e încurajat să pună pe butuci economia unui continent, pentru a facilita acapararea piețelor lui de rivalii americani, la ce te aștepți?”

Gâdea! Chirieac! Lingăi siniștri! NU rușii au determinat criza gazului în Europa! SUA a făcut-o, vrând să ia locul Moscovei, ca furnizor pe piața europeană a energiei. La presiunile Washingtonului Nord Stream II NU a fost omologat, deci Europa nu poate primi gaze, via Germania. Germania NU a vrută să permită firmei Siemens să facă lucrările de întreținere la compresoarele conductei Nord Stream I. Nu Rusia a introdus sancțiunile alea nebunești. Acum Rusia e vinovată de faptul că piața europeană nu mai e aprovizionată nici cu petrol? Când petrolierele care-l transportă sunt hingherite peste tot în lume? Când azi Zelenski, fie numele lui binecuvântat, cerea Greciei, care are cea mai mare flotă specializată pentru transportul petrolului, să nu mai presteze servicii Rusiei.
Așa că a se scuti! Când un nebun e încurajat să pună pe butuci economia unui continent, pentru a facilita acapararea piețelor lui de rivalii americani, la ce te aștepți? Cumperi operele alese ale lui Ceaușescu, iei notițe și procedezi ca în vremuri de război. Cu bunul simț, în primul rând, și apoi cu omul obișnuit.

Autor: Constantin Gheorghe

Despre autor

editor

Adauga comentariu

Adauga un comentariu