Analize și opinii

Constantin Gheorghe: „Asta este esența discursului lui Putin…”

Așa cum Cortina de Fier nu a fost, de fapt, un obstacol, nici pentru idei, nici pentru forme culturale, nici pentru relații economice, nici pentru călătorii, între cetățenii din cele două blocuri politico-militare ale Războiului Rece, nici decuplarea Rusiei de Occident nu se va produce. Doar că de data asta lucrurile vor fi de la egal la egal. Rusia a declarat că NU mai acceptă o poziție subalternă în aceste relații. Asta este esența discursului lui Putin, și asta trebuie luat în serios. Pentru restul prostiilor, gen ”butonul nuclear”, a se citi istoria și strategia de apărare a Federației Ruse. Dar și pe aceea a SUA. Aceasta din urmă cuprinde în ea germenele prăbușirii occidentului. De citit, nu doare. Cu înțelesul e mai greu. Votca ajută. Dar nu cine știe ce…

***

În țara condusă de monstrul totalitar Putin partidele sunt bine-mersi, funcționale, Parlamentul parlamentează, lumea e pe străzi, luându-se la trântă cu copoii tiranului, pentru a protesta împotriva războiului, opozanții politici predică nesupunerea de la mititica, chemații sub arme își iau tălpășița din Rusia, dar li se interzice intrarea în Raiul democrației, Europa. Bă, credeam că sunt beat, făcând inventarul ăsta. Dar nu!
În Ucraina farului democrației mondiale e invers, dar toată floarea cea vestită a întregului Apus este umedă de admirație și are orgasme multiple când îl aude pe Jele cum promite că va ucide morman de ruși, până când se vor răscula și-l vor da jos pe Putin, să-l încoroneze pe el bulibașă peste Rusia, să le aducă adevărata democrație! Slava Ukraine! Și așezați-vă la coadă la vizele pentru Marte! Chinezii sunt cam ciufuți, și detestă democrația!