Analize și opinii

Constantin Gheorghe: „Ăia de-au băgat bani în USR regretă deja amarnic! De banii ăia își puteau lua o amantă mai tânără…”

Pe mine mă amuză teribil eforturile ăstora de la USR de a se face ”iubiți” în societate. Ultima tâmpenie, cea a lui Nicușor Dan, de a nu mai sprijini bănește construcția Catedralei Naționale, vine în continuarea unor luări de poziție și decizii aberante, care dovedesc un singur lucru: sunt un corp străin până și într-o societate-ghiveci, cum este societatea românească actuală.
Ei cred că așa își extind baza electorală? Or fi cu creierii spălați ăia cărora li se adresează ei, injectând ură în societate. Dar până și ăia încep să înțeleagă că au de-a face cu niște tembeli, impotenți politic, care, odată ajunși la putere, nu sunt buni de nimic! Ăia de-au băgat bani în USR regretă deja amarnic! De banii ăia își puteau lua o amantă mai tânără, și o mașină de lux nouă, bașca șampanie pentru un cincinal!
Catedrala se va termina. Dumnezeu nu are contract cu Nejustificat de Fericitul, și nici o dată fixă de recepție a lucrărilor. Asta nu înțeleg dobitocii! Mașinăria numită BOR nu poate fi oprită cu scobitori puse în roate de niște nevolnici! Iar Barna și ai lui să pună mâna pe istorie, să învețe ce a însemnat criza identitară de până în anii 1960, care a născut regimul naționalist ceaușist! Noroc că, deocamdată, nimeni nu joacă serios cartea naționalismului, nici măcar AUR! Dar e suficient să se nască un astfel de partid în Europa, tot ca o reacție identitară, și dacă l-a luat pe el, pe ”progresism”! Fără glumă! Condițiile sunt coapte. Rămână să se nască ”Liderul”. Chestie care nu poate întârzia.
Mă veți întreba cine vor fi actorii renașterii identitare în România? Inevitabil, tinerii! Tot tinerii au fost actorii precedentei renașteri. Tineri care fuseseră și ei subiectul propagandei ”internaționalist-comuniste”. Credeți-mă, am trăit timpurile alea, și știu cum s-au născut rusofobia și cultul personalității lui Ceaușescu. Căile sunt bătute.
Faptul că generația anilor 1960 începe să iasă din scenă nu înseamnă mare lucru, din perspectiva renașterii identitare. Iar elementul declanșator va fi actuala criză, începută ca o criză sanitară, și transformată într-un dezastru politic și administrativ, care nu iartă pe nimeni. Noile Sovromuri, corporațiile, vor contribui și ele la furia identitară a tinerilor. Iar toate promisiunile globalismului progresist, democrație, libertate de opinie, de mișcare, drepturi și libertăți politice și economice, acces la servicii publice de educație și de sănătate, odată eșuate, vor facilita schimbarea.
Asta e: trăiască lupta pentru pace și ciorba de potroace!