Analize și opinii

Colonelul SRI Ion Dedu a dat de pământ cu statul român

Colonelul SRI Ion Dedu, care de fapt a deținut o funcție de general, a fos scos forțat în rezervă de către Serviciul Român de Informații în 2015.



Ca o consecință a faptului că a reclamat faptul că instituția încalcă drepturile și libertățile fundamentale ale omului și, ca atare, încalcă legile statului. A acționat SRI în judecată, nu a avut parte de un proces corect și echitabil și, ca urmare, s-a adresat Curții Europene a Drepturilor Omului.

Colonelul Ion Dedu a câștigat zilele trecute la CEDO, unde s-a constatat că autoritățile României, inclusiv cele judiciare, i-au încălcat drepturi și libertăți fundamentale, inclusiv dreptul la liberă circulație. Relevant este că CEDO a constatat că judecătorii desemnați să soluționeze acest caz s-au afat sub influența Serviciului Român de Informații.

Este a doua victorie relevantă a unui fost ofițer SRI împotriva statului român, după cea a faimosului căpitan Constantin Bucur, decedat chiar înainte să i se se facă dreptate.

Autor: Sorin Rosca Stanescu

Sursa: corectnews.com

Tag-uri

Despre autor

contribuitor

comentariu

Adauga un comentariu

  • Afara cu fascistii vinzatori devtaracdin SRI ….Sistemul trebuie bagat pe viata la pirnaie si averiile si gradele luate de popor !#Si noi rezistam si o sa va luam ….!