Analize și opinii

“Colectivul” comunist, mai uman decat statul capitalist

In trecut, mergeam si vedeam campurile intinse ale “Colectivului” ceausist. Eram prea mic sa imi dau seama ce inseamna acest cuvant. Tot ce mi se spunea era ca putem fura, ca e tot din pamantul nostru. Azi, Statul e in stare sa impoziteze si saracia taranilor.

Cat puteai privi, se intindeau mandre pamanturile noastre, pline de bogatii, dar pe care le aduna statul, ca eram la “colectiv”. Fiecare om, insa, mergea sa fure atat cat putea, tot de pe pamantul propriu, pana la urma. Asta sustinea cand era prins. Furau cam toti: tarani, paznici, sefi, sefii sefilor, inginerii si toata gasca lor.

Dupa debandada din decembrie 1989, a mai furat fiecare cat a putut si a lasat din fostele cladiri ale Cooperativelor Agricole doar peretii. Fostii activisti locali ai PCR-ului au furat in stil mare: au trucat in modul cel mai evident asa-zisele licitatii si au achizitionat utilajele si unele cladiri la un pret nesimtit de mic. Ei detin acum asociatiile agricole de pe la sate.

Daca ar face cineva vreun sondaj in mediul rural, multi dintre tarani ar spune ca sunt recunoscatori “colectivului” in care au muncit o viata intreaga. Doar datorita muncii zilnice pe ogoarele comuniste au acum o pensie. Aceeasi pensie pe care statul capitalist o vaneaza fara mila si o ameninta cu taieri drastice.

Capitalismul prost administrat

In ziua de azi, fiecare are pamant, dar nimeni nu isi mai permite sa il intretina din buzunarul propriu. Suntem furati chiar mai mult decat in comunism. Prin sate au aparut neocomunistii care jefuiesc taranul in modul cel mai parsiv, mult mai crud decat o facea PCR-ul.

Acum, Statul e ca un balaur cu sapte capete care nu prea mai are cu ce sa se hraneasca, deoarece a facut risipa cand a avut de ajuns. Asa ca ia de la fiecare. Mai putin de la bogati. Tot saracii sufera mai mult, in timp ce “rezervatia” milionarilor in euro ramane neatinsa de criza.

Toti romanii sunt reticenti atunci cand aud de Stat. Aceasta entitate dubioasa care ne ia banii si scumpeste mereu totul nu merita pic de respect din partea noastra, isi zic cei mai multi. In trecut, statul avea grija de noi, ne oferea o locuinta si un loc de munca, spun nostalgicii. Trebuie sa recunoastem ca din acest punct de vedere, este perfect adevarat. Acum, statul capitalist si-a intors fata de la oameni si ii trateaza doar cu spatele.

Total neprofesionist si penibil este modul cum e tratata evaziunea fiscala de la micii comercianti. In magazinele din care cumpar nu s-a intamplat niciodata sa mi se dea bon fiscal. Daca insist, ma aleg cu o privire taioasa de la mutra acra a vanzatoarei care-mi spune ca nu merge casa de marcat sau trebuie sa vina seful sa ii dea drumul.

Am o banuiala ca totul e posibil cu voia Garzii Financiare de la judet. Controalele, cand se fac, sunt de mantuiala, imblanzite de mana darnica si binevoitoare a patronului.

Toti ne complacem in aceasta situatie. De cate ori nu primesc bon fiscal, ma gandesc ca sunt indreptatit sa negociez cu vanzatorul micsorarea cu 24% a pretului, atat cat el fura de la stat. Si eu, oarecum, sunt complicele lui. Caruia nu prea ii pasa daca buticarul mai baga in buzunar ceva in plus si adanceste gaura din bugetul statului.

In ziua de azi, satele sunt pline de tinerii fara absolut nicio sursa de castig, condamnati la un viitor sumbru care nu le va asigura o batranete linistita. As zice ca nu e mai bun statul capitalist de azi, in care afaceristi unul mai smecher decat altul exploateaza pamanturile taranilor doar in interes propriu. E drept, cand e un sezon bun, le mai arunca si lor niste firimituri.

sursa: ziare.com

Despre autor

contribuitor

comentariu

Adauga un comentariu

  • ZIARE.COM este o adunatura de neocomunsiti adepti ai terorii PDL-iste instituite de catre Serviciul Secret al lui Udrea Elena pe Internet SI A AJUNS IN ACEST MOMENT IN ATENTIA FEJ-ului prin compromiterea si batjocororea jurnalisticii romanesti.

    Agentia de Investigatii Media dezvaluie planurile de protectie contrainformativa prin care blonda de Plescoi a dispus demararea operatiunilor de bruiaj online pe bani publici, inca din luna septembrie a anului trecut. Consilierii loiali au fost insarcinati cu crearea unui departament secret pentru protejarea imaginii ministresei cu ambitii prezidentiale , pe Internet.

    Cei din serviciul respectiv – repetam, e secret, deocamdata restul angajatilor nu stiu de el, nu apare pe state, dar este bine platit, surse indicand chiar banii personali ai doamnei Cocos – trebuie sa frunzareasca zilnic netul si sa caute tot ce apare negativ despre Ministerul Turismului si Dezvoltarii Regionale, dar mai ales despre Elena Udrea. Apoi trebuie sa porneasca o campanie de comentarii pozitive care sa schimbe sensul celor din articolul cu pricina. Sunt vizate marile ziare cu domenii de Internet, Agentii de presa, bloguri de atitudine care inregistreaza trafic etc. Serviciul cu pricina se afla intr-o alta locatie, nu in cladirea ministerului, de el se ocupa direct unul dintre consilierii personali – Ana Maria Topoliceanu – si are deocamdata 15 angajati, urmand sa se extinda la 25, care vor monitoriza Netul in trei schimburi 24 din 24 de ore.

    Probabil ca multi administratori de domenii de media au remarcat ca atunci cand apare un articol negativ despre Elena Udrea, in replica, o cohorta de comentatori se repede sa refaca imaginea lezata a doamnei ministru. Ne bucura faptul ca nici Agentia de Investigatii Media nu este ocolita de oamenii Elenei. Le dam insa un sfat. Sa cumpere mai multe IP-uri, sa nu mai scrie toti din acelasi loc. Exista oferte pe Internet ca la 75 de euro poti cumpara pe viata 255 de IP-uri diferite. Asta daca tot vor sa faca lucrurile temeinic. Apoi, e bine sa ascunda locatia IP-urilor cu pricina, pentru ca pe acesta, fixat si folosit in sectorul 1 al Capitalei, noi l-am putut localiza foarte usor. E drept cu o marja de eroare de 50-60 de metri. Dar cu putin efort putem da si adresa exacta. (Agentia de Investigatii Media)

    In ceea ce priveste cretina comparatie a”colectivului comunist”cu statul capitalist este doar un articol platit de PCR-ul criminalului comunist Rotarui Constantin.

    Autorul articolului nu stie ca intre stalinismul ce a stat la baza “colectivului comunist”romanesc si nazism OSCE a pus in iunie 2009 SEMNUL EGAL.
    Asadar autorul articolului este nazist, asa dupa cum prin multiplele comentarii ale angajatilor Serviciului Secret al lui Udrea Elena pe ziare.com se face propaganda pro prostitutie o alta componenta a “colectivului comunist”.