Analize și opinii

Colectiv- atentat terorist soldat cu 64 de morți și sute de răniți, o ipoteză care se consolidează

În răstimpul scurs de atunci, semnele de întrebare cu privire la cauzele și împrejurările groaznicei nenorociri s-au adâncit și înmulțit, s-au consolidat suspiciunile apărute din capul locului. La doar câteva zile după Tragedie, arătam în paginile cotidianului nostru că existau mai multe indicii în măsură să împingă raționamentul lucid către ipoteza unui atentat cu un scop precis, parte a unui scenariu complex. Să ne reamintim!Incendiul de la Clubul Colectiv din București a avut loc în noaptea de vineri 30 octombrie 2015 și în el aveau să piară pe loc, sau săptămânile următoare, 64 de oameni cu vârste cuprinse între 15 ani, Ștefan Hamed-Andrei, și 47 de ani, Nelu Tilie. Peste 200 de oameni au fost serios răniți, iar mulți dintre ei au rămas traumatizați psihic și marcați pe viață de infirmități fizice.

Graba cu tâlc

Potrivit scenariului prezentat cu o grabă suspectă de oficialități încă din primele momente, când nici nu putea fi vorba despre vreo concluzie cât de cât profesionistă, incendiul ar fi fost provocat de artificii folosite iresponsabil, în timpul unui concert care adunase 400 de spectatori într-o incintă improprie organizării unor astfel de evenimente. Artificiile ar fi aprins buretele poliuretanic folosit la antifonarea unui stâlp de susținere și de acolo flăcările au cuprins rapid tot clubul. O explicație pripită, care avea să se dovedească foarte departe de realitatea pusă în evidență câteva luni mai târziu, în Raportul de Expertiză înaintat de Institutul Național de Expertize Criminalistice(INEC), în martie 2016, Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție(PÎCCJ).

Datul de gol

La fel de pripit, a doua zi după nenorocire, președintele Klaus Iohannis a fost pus să rostească celebra declarație „Corupția ucide!”. O declarație absolut iresponsabilă, pentru că ea indica fără niciun temei vinovați și mobilele faptelor lor, cu încălcarea tuturor normelor constituționale cu putință. La ora la care Iohannis punea astfel primul picior pe scara alcătuită din trupurile din care încă ieșea fum, cercetarea la fața locului nu fusese nici măcar începută. Spusele lui aveau să orienteze toată dezvoltarea din următoarele zile: serviciile de informații au dat echipelor de pe Facebook semnalul de declanșare a emoțiilor, i-au scos pe tefeliști în stradă, i-au strecurat lui Victor Ponta amenințarea că Bucureştii s-ar putea transforma într-un Kiev și, sub presiunea străzii, i-au obținut demisia din funcția de premier.

În sfârșit, Iohannis își vedea cu ochii visul numit „Guvernul Meu!”. Nu a știut să-și camufleze satisfacția și a dat crâncen de gândit tuturor celor care au un IQ mai mare decât cel al unui hamster declarând: „Guvernul a demisionat. A fost nevoie să moară oameni ca această demisie să se producă.” Consternarea provocată a fost general-instantanee și pe măsura senzației că nu scăpase pe gură doar o prostie de rutină. Sub forma unui „act ratat”, adică fără ca el să fi vrut la nivel conștient, subconștientul îl trădase și exprimase un adevăr reprimat.

Primele suspiciuni

La câteva zile de la producerea catastrofei, scriam în EVZ despre primele suspiciuni pe care le aveam:

„Un principiu mai puțin cunoscut spune că, atunci când consecințele unui eveniment oricât de grav, care părea la început să fie sub semnul întâmplării, sunt deosebit de importante pentru realizarea unui scenariu aflat în desfășurare, evenimentul este parte din scenariu și nu este de natură aleatoare. Pentru că Scenariul Guvernul Lui este în desfășurare de la începutul anului 2015, eu m-aș întoarce la ceea ce s-a întâmplat cu adevărat la Clubul Colectiv. Când o întâmplare servește perfect unui scop propus anterior evenimentului, întâmplarea nu mai este întâmplare, ci determinare! Pentru aflarea adevărului, nu aș pleca de la chestii complicate. Aș avea în vedere, pentru început, viteza cu care focul s-a propagat, motivele chimice ale acestei viteze, precum și caracteristicile neobișnuite ale intoxicațiilor și plăgilor morților și răniților.”

Doar câteva luni mai târziu, în martie 2016, Raportul de Expertiză înaintat PÎCCJ, în martie 2016, de INEC, avea să-mi confirme temerile pe deplin: „În urma simulărilor efectuate de experți pe machete la scară, în condiții similare celor din Club, nu s-a reușit reproducerea unor aspecte fundamentale în privința înțelegerii și elucidării a ceea ce s-a întâmplat, cu adevărat. Nu s-a reușit reconstituirea inițierii incendiului, nici a vitezei de propagare – la toate simulările efectuate de către experți, aceștia au constatat că vitezele cu care focul a urcat pe stâlp, precum și cele cu care s-a propagat pe tavan, sunt de cinci ori mai mici decât vitezele cu care focul s-a dezvoltat în realitate, în Club – nici a intensității acestuia și nici a efectelor sale. Practic, oricât de fidel s-ar fi străduit experții să respecte condițiile producerii tragediei, și au făcut-o foarte fidel, folosind aceleași materiale și reproducând aceleași condiții, nu au obținut aceeași dezvoltare și aceleași efecte. Mai mult, folosind la simulare aceleași materiale care au ars în Club, nu au obținut aceiași compuși de ardere cu cei care au rezultat în urma evenimentului real. Astfel, experții nu exclud posibilitatea ca în Club să fi existat și o altă substanță, una sau mai multe, care să fi generat o viteză extraordinară de extindere a focului, precum și compușii de ardere rezultați.”
Autor: Mirel Curea
Sursa: Evz

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

 • Din pacate ATENTAT TERORIST CALA CARTE. Cartea de tehnici hibride de razboi. Au fost pulverizate gaze de lupta.
  Pe cadavrele tinerilor ucisi nu-si cladeste nimeni TRONUL. Aripile lor de ingeri NU PERMIT! Dumnezeu sa-i ocroteasca in Imparatia Sa cum stie mai bine, mai frumos, mai luminos. Sa ne ocroteasca pe fiecare, oriunde ne-am afla, din toate locurile, timpurile, dimensiunile, intru mantuirea neamului omenesc, rascumpararea sufletului, iertarea pacatelor stiute si nestiute, comise cu voie si fara voie alias intentie sau culpa, culpa culpelor, patima, dementa, ignoranta, intru instaurarea ordinii drepte, in pace, bucurie, iubire divina. Amin!

 • Eu as cauta „mana criminala” in actiuni care s-au intamplat legal in Colectiv. Ar fi interesant de vazut, de exemplu, cu ce substante s-au facut in Colectiv dezinsectiile care la un moment dat au devenit obligatorii in Romania si intra in atributiile unor firme „acreditate”. De cativa ani incoace sunt la moda in Romania insecticidele nu doar neurotoxice si cancerigene, dar care contin si benzenuri, substante foarte inflamabile (cele mai folosite sunt Aqua K-Othrine si K-Othrine de la Bayer, care contin solvent nafta(benzina grea)). Pulverizate sub forma de ceata, particulele foarte mici pot patrunde in profunzime in diverse structuri, chiar si in cele biologice (cele cu porii mai mari sau fara filtre suficient de fine vor fi mai incarcate) si pot sa ramana relativ neobservabile luni sau ani de zile, pana cand anumiti factori externi le modifica starea. Sub actiunea unor factori mai mult sau mai putin vizibili (climatici, electromagnetici, sonici, chimici), acele substante inflamabile se pot desprinde de pe suprafete, se pot elibera din porii materialelor si se pot chiar aprinde.

  S-au aruncat avio si sub forma de ceata atatea substante inflamabile in Romania in ultimii ani, mai ales din 2016 incoace – si in zonele locuite dar si in cele de natura – ca nu ar trebui sa surprinda pe nimeni ca in Romania creste continuu numarul incendiilor.

  In perioada 2008-2015, perioada in care a luat avant in Romania activitatea de pulverizare de substante toxice cu scopuri ne-agricole (vezi cresterea spectaculoasa a profiturilor unor firme de DDD – dezinsectie,dezinfectie, deratizare – de exemplu Coralimpex SRL), numărul incendiilor a crescut de la 15.500 pe an la 26.247 (turdanews.ro).

  In 2017, la un an dupa ce pulverizarile au fost accelerate sub amenintarea Zika, potrivit statisticilor oficiale ale Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, numai incendiile de vegetatie, care reprezinta aproape jumatate dintre incendiile din Romania, au crescut cu 36% față de 2016, ne spune Libertatea.ro, in timp ce ne avertizeaza ca s-ar putea sa o patim ca grecii, adica sa avem parte de incendii uriase si „bizare”. Si in Grecia pare sa exista la fel de multa preocupare ca si la noi pentru lupta cu Zika si West Nile, prin pulverizarea de substante chimice, probabil la fel de periculoase, iar propaganda se face la fel (ekathimerini.com).

  Multi romani – mai ales batrani si copii, au murit deja si vor muri in numar tot mai mare nu doar in incendii dar si din cauza intoxicatiilor cauzate de „mediul curat si sanatos” in care traiesc, in marea lor majoritate nerecunoscute ca atare si fals identificate ca si viroze, gripe, meningite, cancere etc.

  Ar fi timpul pentru un articol numit “Romania – atentat terorist soldat cu un numar greu de calculat de morți și răniți, o ipoteză care trebuie rapid verificata”.

 • Numai Dumnezeu dragutu’ stie ce este in inima unui parinte al carui copil a murit ars de viu (schilodit, mutilat pe viata, handicapat…) ca ars = topit = prajit se numeste efectul exploziv al amestecului gazelor de razboi utilizat in atentatul care a rasturnat guvernul, legitim ales, democratic, constient? Cu o trahee topita nu se poate supravietui! Leziunile produse au fost incompatibile cu viata, oricate contraargumente s-ar aduce din partea unor “specialisti” in incercarea de a distrage opinia publica de la adevar, canalizand spre consecintele infectiilor nozocomiale, dobandite prin spitalizare, cunoscut fiind faptul ca povestea infectiilor intraspitalicesti este veche, antica si de demult, cu cauze bine demonstrate din partea cunoscatorilor in domeniu (mediul spitalicesc in sine este afectat de microbi, germeni, virusi, bacterii…fara numar, cauze multiple, ex consum haotic de antibiotice, calitatea indoielnica adezinfectantilor utilizati ex megahexi pfarma, educatia sanitara precarea, finantarea deficitara…imunitatea fizica si psihica diminuata!!!!)
  Iadul pe Pamant…ma arde cum ii ardea pe ei, tinerii frumosi si liberi. Pe voi, nu? Flacari…la un capat viata, la celalat capat al segmentului, moartea. Cuptorul lui Allah? in limbajul multidimensional al universului: stralucire, caldura, lumina, intelepciune, viata, iubire infinita…intr-un alt registru: moarte, lacrimi, multe, infinite lacrimi…aripi, infinite aripi, aripi de inger…

 • Dreptate pe Pamant. Judecata…in Cer!

  Avea cunostinta presedintele tarii despre atentat? Guvernul tehnocrat instalat avea cunostinta despre atrocitatea in numele careia s-a intronat, slujind ATROCITATII? Serviciile…inteligente… de oriunde…aveau puterea, forta, harul sa preintampine, anihileze, schimbe sensul mortii?

  Este aceasta ORDINEA DREAPTA?

  Tragem aer in piept, privim cerul, apoi pamantul, inspiram, expiram, constientizam bataia inimii, slava, slava intru cei de sus lui Dumnezeu, pe Pamant pace si intre oameni BunaVoire – Cantecul ingerilor…