Analize și opinii Extern

“Ciuma” secolului XXI

Oameni de ştiinţă canadieni trag un semnal de alarmă, încercând să avertizeze omenirea în legătură cu o boala neexplorată până în prezent şi care poate să devină o plagă a secolului XXI.


Boala îi afectează îndeosebi pe locuitorii ţărilor dezvoltate: electro-hipersensibilitatea. Simptomele sunt severe: perturbarea activităţii cardiace, migrene, crize hipertensive, sufocare, după cum a relatat recent postul Pervâi Kanal al televiziunii ruse, în pagina sa electronică.

Canadienii au experimentat pe voluntari şi susţin că, în timpul experimentului, 40% dintre participanţi au fost pe punctul de a face un accident vascular cerebral după ce au adormit cu telefonul mobil pe pernă. Însă este greu de spus unde este linia de demarcaţie dintre suspiciune şi boala care forţează sute de familii să caute salvare departe de progresele civilizaţiei.

Magda Havas, de la Trent University Peterborough, studiază de 20 de ani efectele negative ale undelor electromagnetice asupra organismului uman. Ea susţine fără tăgadă: radiaţiile telefonului mobil obişnuit distrug celulele roşii din sânge. Lumea a ajuns la un anumit punct critic, spune ea, adăugând că oraşele sunt într-atât de învăluite de aşa-numitul ‘smog electric’, încât în anii următori ar trebui să ne aşteptăm la o adevărată explozie a alergiei la microunde, reţelele Wi-Fi şi celulare.

‘Simptomele includ dureri de cap, insomnie, probleme de memorie, de concentrare, tulburări de dispozitie, cum ar fi depresia, anxietatea, precum şi dureri în diferite părţi ale corpului’ – susţine profesorul Magda Havas.

Aceste declaraţii au căzut pe un sol fertil, remarcă postul de televiziune citat. Spaima faţă de reţelele fără fir a fost agitată anii trecuţi de un videoclip pe Youtube.com. Un grup de studenţi încearcă să facă popcorn cu ajutorul telefoanelor lor mobile. Pare o nebunie, dar cine nu îşi aminteşte că telefoanele mai vechi încălzeau urechea exact ca o sobă. Ulterior, s-a dovedit că videoclipul fusese comandat de un producător de căşti fără fir, în timp ce milioane de oameni cred în continuare că telefoanele mobile le prăjesc creierii.

‘Agenţia internaţională pentru cercetare în domeniul cancerului, pe baza studiilor “Interfon ” realizate în 13 ţări ale Uniunii Europene, a ajuns la concluzia că aceste câmpuri electromagnetice ale telefoanelor mobile cresc de două ori riscul dezvoltării unor tumori ale sistemului nervos central’ (gliom), declară Nina Rubţova, cercetător principal la Institutul de Medicină a Muncii din Moscova, de pe lângă Academia de Ştiinţe a Rusiei.

Gliomul este cea mai frecventă tumoare cerebrală, astfel se pare că nu este o simplă poveste de groază nefondată atunci când auzim îndemnul: ‘Nu vorbi prea mult la telefonul mobil, căci rişti să faci cancer!’

Iar pericolul pândeşte la fiecare pas. Aproape în fiecare casă pot fi detectate până la zece reţele Wi-Fi. Ele există aproape în fiecare cafenea şi chiar în stradă. Numai în Suedia mai mult de 200.000 de oameni susţin că suferă de alergie la dispozitivele fără fir şi acesta este doar începutul, avertizează experţii.

Să presupunem că aveţi hipersensibilitate la radiaţii electromagnetice. Atunci cel mai bun mijloc de protecţie ar fi ‘cuşca lui Faraday’ – o incintă special concepută pentru a proteja de efectul undelor electrice şi electromagnetice din exterior sau pentru a împiedica un aparat să polueze mediul înconjurător. Ei bine, o astfel de ‘cuşcă’ poate fi instalată într-un apartament, dar nu ai cum să mergi cu ea pe stradă, mai ales că radiaţiile electromagnetice ne pândesc de peste tot: la serviciu, la metrou etc.

În acest sens, oamenii de ştiinţă s-au împărţit în două tabere: cei care cred că nu există niciun pericol şi cei care întrevăd o ameninţare enormă în creşterea necontrolată a numărului de reţele wireless.

Până când savanţii vor ajunge la un numitor comun, Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei (APCE) a recomandat deja interzicerea telefoanelor mobile, a telefoanelor fără fir DECT şi a altor dispozitive Wi-Fi în şcoli şi grădiniţe.

sursa: realitatea.net

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

  • Exista produse care functioneaza pe principiul custii Faraday: e vorba de tesaturi cu fir metalic…le gasiti daca veti cauta “tesaturi antiradiatii”. Ele pot fi folosite si in locuinta inlocuind perdelele oibsnuite. De asemeni pe pereti poate fi aplicata o vopsea antiradiatii. Capacitatea de ecranare ajunge la 99.9% .