Analize și opinii

Cine se află în spatele petiţiei către Iohannis

Cîndva trebuie să iasă la iveală şi dovada că serviciile secrete coordonează multe dintre ONG-urile acestea apărute ca binecunoscutele ciuperci de după ploaie, finanţate direct sau indirect din fondurile grase ale lui George Soros. Lucrurile sînt atît de evidente, încît au devenit un secret al lui Polichinelle, adică unul pe care-l ştie toată lumea!



De curînd, miliardarul american a anunţat că a pompat alte 18 miliarde dolari în „Open Society Foundations”, aşa încît, de aici înainte, trebuie să ne aşteptăm ca reţeaua lui să se dezvolte într-un ritm accelerat, inclusiv în România.

DECLIC” este unul dintre ONG-urile care au preluat rolul celor din „#Rezist” după ce mimetismul acestora a căzut în desuetudine, devenind subiect de glume. Atenţi la acest gen de mişcări publice, noi am identificat acest ONG încă de la sfîrşitul anului trecut (https://www.cotidianul.ro/rezist-manipuleaza-pentru-bani-si-politica/), cînd una dintre colegele noastre a primit un e-mail de la cei din „Declic”, în care cereau bani pentru finanţare, postînd, în acelaşi e-mail, şi mesaje împotriva legilor justiţiei!

Acum, cînd ministrul Justiţiei a propus revocarea Laurei Codruţa Kovesi din funcţia de șefă a DNA, cei din „Declic” au lansat o petiţie ciudată adresată direct preşedintelui Klaus Iohannis, prin care strîng semnături cu ajutorul cărora vor să-l convingă să nu accepte revocarea!

De ce această „petiţie” este ciudată? Pentru că, după cum vedeţi mai sus, ea se adresează lui Klaus Iohannis, nu publicului de la care vrea să obţină semnăturile, dorind să fie un fel de „scrisoare comună” a semnatarilor către Preşedinte! Mai direct spus, această „Petiţie” ar urma să fie argumentul lui Klaus Iohannis atunci cînd va anunţa că nu acceptă revocarea Codruţei Kovesi, un fel de „ce să fac, dacă mi-au cerut cetăţenii să nu o revoc?

Cine sînt cei care coordonează direct activitatea de la „Declic” v-am spus încă din decembrie. Sînt protestatari de profesie, mulţi dintre ei şi-au abandonat meseriile, semn că această nouă formă de muncă este mult mai rentabilă. Cei mai mulţi dintre ei au fost implicaţi în protestele de la Roşia Montană, aripa George Soros.

Liderul „Declic” pare a fi Tudor Brădăţan, care a adus-o şi pe soţia lui, Roxana Pencea Brădățan. Îi vedem împreună într-o excursie:

Iată ce declara Tudor Brădăţan într-un interviu pentru revista AS: „În 2013, după marile proteste care au avut loc în România pentru salvarea Roşiei Montane, situaţia s-a calmat oarecum. După 10 ani de proteste, ne-am spus să punem ceea ce am învăţat în aplicare, poate chiar să extindem spectrul, ca să nu fie doar cauze de mediu, dar şi cauze sociale. De atunci, campaniile sociale sunt munca mea de zi cu zi“!

În naivitatea sa, Tudor Brădăţan recunoaşte că munca în acest ONG nu este una de tip societate civilă, în care, în timpul liber, oamenii se asociază pentru a avea reacţii la problemele din cetate, ci o meserie plătită, din care, după cum se vede, se trăieşte bine!

Colega lor este Claudia Apostol, arhitect de meserie, care, chiar pe site-ul ONG-ului, este prezentată astfel: „Acum construiește campanii împreună cu comunitatea Declic. Injustiția socială și abuzurile împotriva celor mai vulnerabili membri ai societății sunt temele care o mobilizează cel mai tare. În timpul liber își ia trotineta și se ia la întrecere cu fiica ei de 9 ani”! Să treci de la construcţii adevărate la „construirea de campanii” – iată ceva care, dincolo de penibil, arată cît de profitabil este să protestezi la comandă!

Luminiţa Dejeu face parte din „Declic” şi este cunoscută în lumea protestatarilor ca fiind autoarea vizualului „#Rezist”, deşi acesta nu e altceva decît o copie după o lozincă lansată în SUA de adepţii lui Hillary Clinton, adică de oamenii lui George Soros!

Fără îndoială, e dreptul acestor tineri să se exprime în societate cum vor, să-şi aleagă drumul în viaţă după propriile lor priorităţi. Deci, chiar şi să-şi abandoneze meseriile pentru a deveni protestatari de profesie, adică „mercenari ai societăţii civile”!

Grav ar fi ca preşedintele Klaus Iohannis, în preocuparea sa de a obţine încă un mandat la Cotroceni, să uite de votul celor peste şase milioane de oameni pentru a deveni comandantul unei astfel de armate „civile”!

Concret, Tudorel Toader, care a devenit ministrul Justiţiei prin depunerea jurămîntului chiar în faţa lui Iohannis, i-a prezentat un amplu Raport despre activitatea DNA, propunîndu-i s-o revoce pe Laura Codruţa Kovesi din funcţia de şefă a DNA. Ar fi o gafă de proporţii ca acel Raport să fie ignorat în favoarea mesajului pe care cei din „Declic” îl cer prin „Petiţia” lor: „Domnule Iohannis, noi cetățenii, vă cerem să nu cedați presiunilor PSD – ALDE și să nu o revocați pe Codruța Kövesi din funcția de procuror șef al DNA. Vă solicităm ca în lupta împotriva justiției să fiți de partea dreptății, nu a acelei părți a clasei politice amenințată de lupta anticorupție”.

Nu de alta, dar argumentele pe care le aduc „ei, cetăţenii” sînt de-a dreptul penibile: „În ultima perioadă, Familia Cosma împreună cu alți politicienii anchetați au pus presiune pe Ministrul Justiției pentru ca acesta să ceară revocarea procurorului șef al Direcției Naționale Anticorupție. Pentru a răspunde presiunii venite din partea acestora, și din lipsă de argumente valide, Tudorel Toader a readus în actualitate discuții foarte vechi, care nu pot să convingă”.

Că atît au putut ei să înţeleagă din Raportul lui Tudorel Toader, adică, vezi, Doamne!, a fost făcut la cererea familiei Cosma, este altă problemă şi îi priveşte, dar, la nivelul Preşedinţiei, se poate coborî atît de jos? Mai ales că finalul „Petiţiei” este unul ciudat: „Demiterea procurorului șef al Direcției Naționale Anticorupție sub presiunea unor persoane anchetate este un precedent periculos. Nu acum, nu așa!

Seios? Dar de ce „nu acum”? S-a decis altundeva cînd şi în ce fel? La „Black Cube”, de pildă?

Autor: Ion Spanu

Sursa: Cotidianul

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

  • FARA FINANTARE AR MAI # REZIST?! SLUJIREA LUI MAMONA FARA BANI N-ARE NICIUN
    # FARMEC! CINE # STA IN SPATELE # FINANTARII, CA DACA-I ACELASI PERSONAJ CARE A CONTRIBUIT LA DESTABILIZAREA ORIENTULUI MIJLOCIU, A EUROPEI, INTR-UN FINAL A UMANITATII, ATUNCI…SE CLARIFICA STATUTUL LUI #.

  • Toate scursurile astea ong-iste n-ar avea nicio influentza si putere(practic, ar latra ca si cainii la Luna), daca n-ar fi ajutate, promovate si urmate de catre anumite cozi de topor din fruntea institutiilor fundamentale ale statului!
    Asa ca, trebuie sa-i identificam si sa-i monitorizam in special pe acestia din urma, ca sa le-o platim cu varf si indesat, atunci cand situatia o va permite!

  • Vînzoleala asta „șoroșistă ” se manifestă mondial … Nu văd de ne-ar ocoli pe noi !… Ce nu înțeleg este faptul că „alții ” au luat măsuri…pe cînd la noi …