Analize și opinii

Cică Europa sunt ei!

Bre, nea Cioloș… măi dragă… ca să vorbesc pe limba ta asortată la geacă umedă și fular mov-albăstriu…cum de n-ai nimerit mata Ateneul Român și ai crezut că „ceremonia” este mai acana, în țarc, în jurul statuii lui Carol I ? Nu era scris , bre, pă invitație , unde e adunarea? Cam când ți-ai dat seama că Mălin Bot nu-i, totuși, Juncker? Bine, dacă-i numărai vedeai că europenii nu-s ăia, că ierea prea puțini. Poate te-ai înșelat când ai văzut steagurile lu’ Uniunea… daʹ tu nu știi că aia-i recuzită de protestatar ? de-o plătește… eh, ăla care o plătește, că doar nu Sandy Matei sau Bogdănel Stan sau Angi Șerban din buzunar!



Însă nu mă mir că s-a rătăcit Dacian al nostru… că s-au rătăcit mai mulți… Stere Gulea… Dan Barna… Vlad Voiculescu… Mihai Șora – acesta uitându-se lung după girafă, la un moment dat parcă-parcă a și zărit-o, dar când s-o prindă … na! girafa, țuști! în fața Muzeului Antipa!

Da’ până la urmă nu le-a părut așa rău că s-au rătăcit, că era o atmosferă sobră, distinsă, în jurul statuii lui Carol I și lumea scanda elevat , precum corul antic : „M**E PSD!… M**E PSD!” Era un loc potrivit pentru foștii premieri „cinstiți și onești”, pentru foștii miniștrii „ace, brice și carice”, pentru filozofii centenari mai fără operă precum și pentru ceilalți gânditori de marcă bucuroși că se află într-o selectă adunare care strigă lucruri atât de profund intelectuale!

Ce credea liderul USR Dan Barna, aterizat intempestiv în grandioasa manifestație?

„…Sunt alături de acest protest, pentru că acest protest aduce mesajul României DECENTE. (…„M**E PSD!… M**E PSD!” , se aude din „off”, n.n.) E mesajul românilor care s-au săturat să aibă o ţară al cărei Guvern şi Parlament sunt casa de avocatură ai lui Dragnea! (…„M**E PSD!… M**E PSD!”, se întețește în jur mesajul oamenilor decenți, n.n.)” (declarație Dan Barna, 10 ianuarie 2019, în ninsoare)

Domnul Mihai Șora, în schimb, n-a lăsat totul la voia întâmplării, ci încă de ieri a încercat să-și adune ceata de voinici pe FACEBOOK :

„Aș vrea să știți, dragi prieteni, că mâine voi fi la Ateneu : nu în sală, ci undeva afară, în mulțime: pentru ca mai-marii Europei aflați la București să priceapă că «ei», românii aceia care îi vor întâmpina, «oficialii» noștri aflați la guvernare sunt doar accidente ale României recente, nefericite întâmplări de care, odată și-odată, vom scăpa…Să înțeleagă, cu alte cuvinte, că acei români sunt diferiți de noi.

Că „ei“ sunt „ei“, noi suntem noi. Pe scurt: că cei din stradă, nu cei de la tribuna oficială sunt OAMENII CU ADEVĂRAT VII AI ACESTEI ȚĂRI ….EUROPA SUNTEM NOI.” ( Mihai Șora, pe pagina de FACEBOOK, 9 ianuarie 2019)

Eu m-am bucurat pentru că dânsul a făcut precizările necesare. Ca urmare, atașez, mai jos, imaginea lu’ „EUROPA SUNTEM NOI !”, ca să vă bucurați în tihnă și dumneavoastră!
………………………………………………………………………….

P.S. Să știți că Mălin Bot i-a luat un interviu aghiotantului său, Bogdănel Stan, că pe el îl știa mai bine, de om serios… Mie mi s-a părut o dovadă mișto de prietenie …

Autor: Luminița Arhire

Sursa: Luminița Arhire Facebook

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

  • Nu credeam sa-nvat a muri vreodata, vb poetului Eminescu… Ce culoare aveau ochii lui Eminescu? Stie cineva? Va rog! Dar ai lui Nichita Stanescu? Ai mei? Nu-s albastri da’ se-nverzesc cateodata… verde vad in fata ochilor, verde precum verdele de brad… defrisat cu bestialitate. Dacia… d’acia… Dacia Duster….14%-procentul istoric privind romanizarea pt o perioada scurta de ani, aprox 100… si… de ani si de ingrijitoare de batrani in Italia. Tratament pentru printi oferit de…. ?????!!!!!! Ati ghicit. Oferit de cersetorul din poveste. Povestea in care mormane de proiecte stau in cutii prin primarii… cersind… finantare din UE, fonduri constituite din surse diverse comunitare: cotizatii, dobanzi, penalitati, din sanctiuni, infrigement, MCV, din… paradisuri. Am retinut indreptarea inspre Bavaria. Balada salamandrei…salamandtrita rita, rita, salamandra….intoarcere, retragere… Dumnezeu stie… retin, indreptare, in lumina din lumina…. aaaaa, ca lumina, spun poetii ca ar veni din intuneric. Absolut adevarat! Demonstrat stiintific. Lumina vine din intuneric, creste, valseaza cu intunericul, asfinteste in intuneric, vezi si Tesla. Asteptam papa, papa bun. Pe papa de la Roma… Vatican…?!!!!!! in Gradina Maicii Domnului, alias Taramul nemuririi… in rest, ma-nclin! Divina primire a oaspetilor! Tot o rapsodie. Trecut, prezent, viitor. 6 luni de rapsodie…6 ani, 6 veacuri…. va rog sa ma corectati….PUTEREA NR. 1 IN STAT. Va imbratisez cu drag,