S-au apucat sclavii Securitatii din presa si de pe Facebook sa repete aceleasi fraze, ca se face gaura in securitatea nationala pentru ca PSD a spus ca nu va cere aviz de la SRI pentru numirea ministrilor in noul guvern.
Nu doar ca este absolut normal asa ceva (anormal era sa ceri binecuvantare de la SRI pentru asemenea numiri), dar este si perfect legal.
Legea 182/2002 a informatiilor clasificate, la art. 7 alin. (1) si (2), spune asa:
“(1) Persoanele care vor avea acces la informaţii clasificate secrete de stat vor fi verificate, în prealabil, cu privire la onestitatea şi profesionalismul lor, referitoare la utilizarea acestor informaţii.
(2) Pentru candidaţii la funcţii publice ce implica lucrul cu asemenea informaţii, precum şi competenta de a autoriza accesul la astfel de informaţii, verificarea este anterioară numirii în acele funcţii şi se solicita obligatoriu de autoritatea de investire.”
La o prima lectura ai avea impresia ca da, intr-adevar, ar fi nevoie de astfel de avize pentru ministri.
Dar iata ce se spune la alin. (4):
“(4) Accesul la informaţii clasificate ce constituie secret de stat, respectiv secret de serviciu, potrivit art. 15 lit. d) şi e), este GARANTAT, sub condiţia validării alegerii sau numirii şi a depunerii jurământului, pentru următoarele categorii de persoane:
a) Preşedintele României;
b) prim-ministru;
c) miniştri;
d) deputaţi;
e) senatori;
f) judecători;
g) procurori;
h) magistraţi-asistenţi ai ICCJ…”
Deci ati citit bine?
Presedintele, primul-ministru, deputatii sau senatorii, odata ce sunt validati prin VOT, ori judecatorii, procurorii sau magistratii asistenti de la ICCJ, odata ce sunt NUMITI in functie, au acces GARANTAT la aceste informatii, fara sa mai fie nevoie de vreo verificare prealabila, asa cum se prevede la alin. (2).
Si e absolut normal sa fie asa, pentru ca, dupa Constitutie, Romania e stat civil, nu militar ori securistoid, ca cei din servicii sa “avizeze” cine sa fie numit intr-o functie aleasa ori in functia de judecator si procuror.
I-am vazut pe unii sclavi scriind ca Dragnea isi va baga toti coruptii in Guvern.
Pai daca aia au facut acte de coruptie, serviciile sa informeze DNA, iar daca sunt probe, parchetul va incepe urmarirea penala. Asta e perfect legal.
Daca aia sunt teroristi ori spioni, serviciile sa informeze DIICOT, care ii poate investiga. Si asta e perfect legal.
Dar sa vii tu, serviciu de informatii, cu o fituica, pe care i-o aratati la unul, in care scrii ca un anume candidat a facut nu stiu ce nemernicii, dar tu nu ai notificat parchetul, asta e politie politica.
Totusi, cat de sclav sa fii sa vrei ca alti sclavi din servicii, care nu-s votati de nimeni, sa dea ei avize pentru civilii care sa ocupe functii publice? Pai la ce se mai duc sclavii astia la vot? O gramada de astfel de sclavi isi spun inca jurnalisti.
Daca acesti pretinsi jurnalisti, care ar trebui sa fie cei mai liberi oameni, sunt atat de sclavi, nu trebuie sa va mirati de ce Romania este cum este.
In concluzie, decizia PSD de a nu cere binecuvantare de la servicii pentru numirile de ministri este absolut normala si democratica. Anormale sunt criticile acestei normalitati democratice.
Pentru care nu ma cred, sa citeasca art. 7 din Legea 182/2002 aici:
http://legislatie.just.ro/Public/DetaliiDocument/35209
Autor: Chris Terheș
Sursa: Chris Terheș
Adauga comentariu