Analize și opinii

Chinezii, băgaţi până în gât în firma Dominion Voting Systems, care a asigurat maşini de intabulat în 28 de state ale SUA

O investigaţie în înregistrările autorităţii de reglementare pentru bănci şi burse din SUA, Securities and Exchange Comission (SEC), a arătat că firma care deţine compania Dominion Voting Systems a primit 400 de milioane de dolari de la o bancă elveţiană având legături strânse cu regimul comunist chinez – cu mai puţin de o lună înainte de alegeri.

Ancheta, condusă de Austin Security and Investigation Solutions, are drept ţintă compania Staple Street Capital, care a achiziţionat Dominion Voting Systems în 2018.

Dominion Voting Systems operează aparate de intabulare a voturilor prezente la alegerile din 3 noiembrie în 28 de state. Dominion Voting a fost acuzată de preşedintele Trump şi de susţinătorii săi, de implicare în ştergerea a milioane de voturi acordate lui Trump, unele fiind – conform plângerilor depuse – trecute în contul contracandidatului său democrat, Joe Biden – în noaptea alegerilor.

„Pe 8 octombrie 2020, Staple Street Capital a depus formularul D la SEC menţionând o valoare de 400 de milioane USD identificând ca sursă a banilor pe UBS Securities”, se arată în anchetă, care menţionează, de asemenea, că în decembrie 2014 compania a mai primit o plată, de 200.000.000 USD.

„UBS Securities este o bancă elveţiană de investiţii care deţine 24,99% din UBS Securities Co LTD, o bancă chineză de investiţii. Restul de 75% din UBS Securities CO LTD este deţinut de guvernul chinez”, se arată în raport.

Proprietarii UBS Securities Co LTD sunt:

– UBS (24,99%)
– Beijing Guoxiang (33%)
– Guangdong Communication Group [zh] (14,01%)
– China Guodian (14%)
– Grupul COFCO (14%)

În afară de banca UBS, ceilalţi patru proprietari ai activelor UBS sunt toţi companii vitrină ale regimului comunist chinez.

Beijing Guoxiang este o companie a regimului chinez.

Acţionarul unic al companiei Guangdong Comm. este guvernul provinciei Guangdong.

China Guodian este o întreprindere de stat administrată pentru SASAC – Comisia de supraveghere şi administrare a activelor de stat a Consiliului de Stat, o comisie specială a Republicii Populare Chineze, direct sub controlul Consiliului de Stat care joacă rolul guvernului regimului comunist chinez.

Grupul COFCO este o întreprindere de stat sub supravegherea directă a SASAC.

Documentele PDF care confirmă detaliile de mai sus au fost furnizate de Austin Security and Investigation Solutions pentru publicaţia GatewayPundit.

Dezvăluirea că Dominion Voting Systems are legături financiare cu guvernul chinez prin banca UBS Securities va susţine afirmaţiile reporterilor lui Donald Trump conform cărora actorii străini care lucrează în numele Chinei comuniste s-ar fi amestecat în alegerile prezidenţiale pentru a-l ajuta pe Joe Biden.

Influenţa Chinei comuniste asupra Dominion Voting Systems nu se rezumă numai la atât.

Potrivit publicaţiei National Pulse şi a altora, Andy Huang, care ocupă funcţia de director de infrastructură şi IT la Dominion Voting Systems, lucrase anterior la China Telecom.

China Telecom este controlată în totalitate de regimul comunist chinez şi a fost identificată de Departamentul Apărării al SUA ca având legături cu armata Partidului Comunist, în ultimii 20 de ani.

În mod similar, Departamentul Justiţiei din SUA a plasat compania pe lista suspecţilor, spunând că „există îngrijorări că firma China Telecom este vulnerabilă la exploatare, influenţă şi controlată de către guvernul chinez” şi afirmând că „natura operaţiunilor companiei China Telecom în SUA” oferă „oportunităţi pentru actorii statului chinez de a se angaja în activităţi cibernetice rău intenţionate care permit spionajul economic, precum şi perturbarea şi derularea greşită a comunicaţiilor americane”.

Serverele companiei au fost implicate în deturnarea traficului de internet între Washington şi Los Angeles prin China, timp de peste doi ani, lucru descoperit în 2018.

Huang, care îndeplineşte rolul de director de IT la Dominion, a lucrat la China Telecom din 1998 până în 2002.

Deşi natura specifică a muncii sale în aceste proiecte nu este pe deplin clară, compania americană Cisco, o altă companie cu care Huang a lucrat un număr de ani, este responsabilă de construirea Marelui Firewall – zidul de cenzură al internetului care izolează populaţia din China de lumea exterioară – precum şi dezvoltarea sistemului Police.net – o reţea de comunicaţii extrem de densă în China, folosită pentru monitorizarea populaţiei şi terorizarea dizidenţilor.

Sursa: https://epochtimes-romania.com/

Despre autor

editor

Adauga comentariu

Adauga un comentariu