Analize și opinii

Ce nu spune Cîțu despre înțelegerile de la Bruxelles ?

De ce se întrec Cîțu și Iohannis în vești bune și amabilități față de români? Un cunoscut economist dă în vileag aspectele neplăcute pe care românii vor trebui să le suporte în urma înțelegerilor făcute de premierul Cîțu în timpul vizitei de la Bruxelles, scrie Sputnik.md.

Mulți analiști și-au exprimat uimirea față de schimbarea de atitudine a președintelui și premierului în exprimarea publică. De la discursul critic față de românii care nu respectă restricțiile s-a ajuns la mulțumiri, amabilități și vești bune.

Unii au spus că e o schimbare de strategie generată de experții de comunicare ai PNL, alții cred că președintele și premierul pregătesc poporul pentru una sau mai multe vești… negre.

Ei bine, cunoscutul economist și profesor universitare Adrian Câciu vine cu explicația – înțelegerile de la Bruxelles… sau ”Ce nu vi se spune despre vizita la Bruxelles a premierului Florin Cîțu”.

Ei bine, vestea este cu adevărat greu de suportat, mai ales în condițiile creșterii inflației și a scăderii puterii de cumpărare:

”Pensiile, salariile și alocațiile rămân înghețate până în anul 2024” – dezvăluie Adrian Câciu veste pe care premierul nu o dă încă românilor.

Adrian Câciu spune ferm: ”Acesta este angajamentul luat în fața Comisiei Europene pentru a primi derogare pe procedura de deficit excesiv până în 2024”.

”O negociere proastă cu efecte distrugătoare față de societate”, consideră Câciu, subliniind că ”Nu poți trâmbița triumful sacrificând 10,5 milioane de persoane a căror putere de cumpărare scade abrupt”.

Odată cu această dezvăluire, cunoscutul economist punctează și ”lașitatea și lipsa de asumare publică a politicianului Florin Cîțu în fața poporului – nu a avut curajul să vă spună acest adevăr”.

În finalul postării, Adrian Câciu crede că ”pensiile, alocațiile si salariile vor crește doar dacă domnul Cîțu nu mai este premier”. Sincer, un optimist greu de acceptat, atât timp cât România nu pare condusă… nici măcar de Iohannis. Ci de mult mai departe.

Oricum, este de văzut dacă dezvăluirea lui Adrian Câciu va primi vreo replică de la Putere – sau dacă ”opoziția” o va băga în seamă.

Sursa: corectnews.com