Analize și opinii Cultură și Familie Extern

Ce naiba cauta soia modificata genetic in toata mancarea noastra?!

Nu stiu daca v-ati pus vreodata intrebarea aceasta?! Ce cauta soia modificata genetic in mezeluri, in ceafa de porc afumata, in toba, in sunculita afumata sau chiar in paine?!! Daca ati fi avut vreodata curiozitatea sa cititi etichetele mezelurilor pe care le cumparati si le consumati cu pofta si ati fi fost cat de cat informati, cu siguranta v-ar fi stat in gat. Sau ati fi inlemnit cand l-ati fi vazut pe ala micu cum ingurciteaza cu pofta tot felul de otravuri prezentate pompos de retaileri drept kaizer, sunca afumata, mezeluri sau paine pe vatra. Evident, cu soia. Chiar asa, ce cauta soia in ceafa de porc, care, nu-i asa, ar trebui sa contina doar ceafa de porc? Sau in paine, in care n-ar trebui sa gasim altceva decat faina de grau, sare si drojdie?! De ce este nevoie de soia modificata genetic in fiecare produs pe care-l mancam si pe care-l mai dam si copiilor. De ce nu se poate fara?!

Departe de noi gandul de a-l transforma pe Mencinicopschi, alias Dr. Menci, in Oracolul din Delfi al nutritionismului in Romania. Chair nu este cazul. Dar omul spunea la un moment dat intr-o discutie privata cu cativa reporter, ca, in viitor, vor supravietui doar cei informati pentru ca insasi hrana de baza a devenit o capcana iar mancarea care ar trebui sa-si aduca aportul de nutrienti pentru sanatatea noastra, ne submineaza constant organismal, odata cu fiecare inghititura.

Nu este de mirare ca in Romania sunt luati in evidenta spitalelor oncologice cam 50.000 de noi bolnavi de cancer in fiecare an, cam cat un oras precum Giurgiul. Cu o prevalenta extraordinara a cancerului de colon si a celui de creier! Cu o incidenta fenomenala in randul copiilor sub zece ani, deci a celor care nu pot lua decizii singuri cu privire la dieta lor.

Mai multe despre Organisme Modificate Genetic(OMG) AICI.

Dar, evident, prostimea nu trebuie sa cunoasca aceste cifre. De altfel, in Romania, Ministerul Sanatatii nu are niciun interes sa faca publice astfel de statistici pentru ca ati lua-o la fuga imediat.

De ce “este nevoie” de soia modificata genetic

Este simplu. Pentru profit. Chiar daca in Romania culturile de soia modificate genetic sunt interzise, in ciuda lobby-ului feroce al fostilor ministri ai agriculturii Ilie Sarbu, Stelian Fuia, Valeriu Tabara, si, mai nou, Daniel Constantin, agenti pe fata ai Monsanto, companie americana care detine monopolul asupra multor culturi modificate genetic, importam pe rupte cantitati imense de soia modificata genetic.

Se stie ca soia este produsul cu cea mai larga utilizare in industria alimentara. De aici interesul major pentru acesta cultura din partea corporatiilor care o tot modifica genetic. Aceasta ajunge in primul rand in hrana animalelor (bovine, ovine, porci, pasari de crescatorie) sub forma de srot de soia OMG, la un pret de trei ori mai mic decat cel al srotului de soia nemodificat genetic.

Asadar, consumati indirect cantitati mari de soia OMG prin simplul fapt ca va mai delectati cu mezeluri, cu un mic, cu o fleica la gratar sau cu o pulpa de pasare luate din hipermarket. Asta, ca sa nu mai vorbim de alte mizerii precum hormoni de crestere, solutii injectabile si tot felul de E-uri.

Pe langa srotul pentru animale, cantitati importante de soia modificata genetic ajung in organismul dumneavostra ca urmare a adaosurilor ulterioare din procesul de fabricatie a mezelurilor, painii, biscuitilor, etc. Nu scapa nimic. Nici macar cefa de porc, care, dupa cum ar fi logic, ar trebui sa nu contina nimic altceva inafara de, evident, ceafa de porc. Cu atat mai putin soia.

Ce face statul?

Statul roman, grav cangrenat de coruptie, face ce stie el cel mai bine. Lupta pe viata si pe moarte pentru interesele marilor companii(fara doar si poate, nu dezinteresat) si impotriva intereselor legitime ale romanilor. Chiar daca in joc este disparitia fizica a unei tari intregi. Probabil, si acest lucru face parte dintr-un plan…

Asadar, in timpul guvernarii PDL, pe langa lobby-ul de-a dreptul schizofren al ministrilor Fuia si Tabara pentru cultivarea de organisme modificate genetic, parlamentul Romaniei a adoptat o lege care prevede ca producatorii si comerciantii pot introduce OMG-uri in alimente fara sa aiba obligatia sa mentioneze acest lucru pe eticheta. Legea a trecut cu o imensa majoritate, fiind sustinuta in egala masura atat de puterea, cat si de opozitia de atunci.

Mai mult, Romania nu are organisme de monitorizare si control al circulatiei produselor alimentare care contin OMG. Nici ANSVSA, nici OPC nu au laboratoare proprii care sa identifice OMG-urile din alimente, si nici nu au vreun interes sa se doteze cu astfel de facilitati. Asa ca soarta romanilor este, ca de atatea ori in istorie, doar in propriile maini, iar lupta acestora cu statul roman este una mai dura si mai insidioasa ca niciodata.

Ce face mass-media?

Producatoarele de dejectii denumite pompos televiziuni, ziare sau portaluri fac ce face si statul, cu care se identifica pentru simplul motiv ca sunt controlate chiar de catre politicieni. In loc sa existe la fiecare cate o emisiune dedicata acestui pericol nevazut, aceste tonomate nu difuzeaza decat aceleasi can-can-uri de ani de zile ca sa-i tina ocupati pe romanii decerebrati pana mor incet.

Nicio televiziune nu vorbeste despre Organismele Modificate Genetic pentru ca, nu-i asa, nu este politically correct. Si nici profitabil nu este sa te pui impotriva curentului si sa te iei de piept cu corporatiile mortii precum Monsanto, BASF, Pionner, Syngenta, etc. si cu tuterii lor, politrucii romani din toate partidele.

Asadar, tonomatele media isi urmeaza directia cu sfintenie si va tin mintea ocupta cu mizerii simple si superficiale ca sa nu va dati seama ca muriti incet intre timp.

Cat de morala este selectia naturala cu ajutorul OMG?!

Unii ar zice ca exista si o parte buna cu aceste OMG-uri. Aceea ca exemplarele mai putin dotate intelectual, cu un discernamnat si o capacitate de rationare mai deficitare, sunt primele condamnate sa dispara fizic relativ repede si cat se poate de discret, dupa o suferinta traita in intimitate cum numai un bolnav de cancer o poate cunoaste cu adevarat si in profunzime.

Cu alte cuvinte, OMG-urile sunt bune pentru ca asa putem scapa de prosti, de cei care nu stiu sa se informeze, de cei cu foarte multe certitudini, intr-un cuvant de indivizii mai simpli.

Numai ca, din pacate, in target-ul pentru cancer prin OMG sunt cuprinsi si cei care, dintr-un motiv sau altul, au venituri scazute care nu le primit sa cumpere mancare sanatoasa(oameni evoluati, dar care nu au de ales), acestia fiind practic condamnati la o moarte lenta si chinuitoare fie prin foame, fie prin mancare plina de OMG-uri.

Ignoranta crasa este marea boala a consumatorului roman care prefera sa manance mult si prost, probabil o compensare a lipsurilor din comunism.

In acest fel merita mentionate cateva exemple: cu ceva timp in urma, cand eram reporter la o televiziune de stiri, am luat niste vox-uri in Carrefour cu privire la riscurile cu privire la Organismele Modificate Genetic, demers riscant la randul lui, avand in vedere incapatanarea cu care televiziunile incearca sa acopere acest subiect.

Am pus intrebarea unei pensionare de vreo 60 de ani care mi-a raspuns senin: “Eu am foarte mare grija. Citesc foarte atent eticheta si stiu de care E-uri sa ma feresc”.

Am ramas cu gura cascata. Intrebarea era, evident, despre OMG-uri. Atunci am realizat ca acesti oameni ignoranti, care nu stapanesc vocabularul de baza si nici macar nu au o conturare vaga a conceptului, sunt, pur si simplu, condamnati la moarte.

Un alt caz. O mamica cu un copil mic, de vreo cinci ani, cocotat pe un carucior de cumparaturi, tocmai cumpara vreo doua-trei kilograme de crenvusti ieftini, cat sa-i ajunga lu’ ala micu vreo saptamana. Pentru cine stie ca acest produs este o adevarata bomba, gestul pare o adevarata crima. Mi-o si inchipuiam pe mamica grijulie care-i pregatea micul dejun copilului ei, indopandu-l cu OMG-uri, asta ca sa nu mai vorbim de zgarciuri(denumite pompos carne dezosata mecanic), celuloza(sau hartie igienica, dupa caz, ca e mai ieftina decat celuloza alimentara) si E-uri cat cuprinde.

Si inca un caz. La standul de paine, o alta mamica cu un copil mic arunca fara sa citeasca vreo trei paini in cos(probabil ca si daca ar fi citit, n-ar fi inteles mare lucru). La intrebarea noastra, daca nu i se pare ciudat ca painea contine soia, lucru trecut, de altfel, si pe eticheta(fara sa se specifica ca e vorba despre soia OMG), mamica a recunoscut ca nu si-a pus niciodata aceasta problema.

Ceea ce a spus dupa asta ne-a lasat cu gura cascata: “Nu cred ca este vreun risc pentru mine sau pentru copil, pentru ca, daca ar fi fost asa, autoritatile ar fi retras acesta paine de la raft”. Binecuvantata fie ignoranta. Fericiti cei saraci cu duhul!

Categoric, acesti oameni trebuie lasati sa moara incet, in chinuri. Nu avem niciun drept sa-i oprim, si, poate, astfel, ramanem mai putini, dar se mai curata societatea romaneasca. Numai ca acestia n-au niciun drept sa-i omoare in chinuri pe bietii copii, chiar daca ei le-au dat viata. Acest lucru este profund imoral, si, categoric, acesti parinti ar trebui decazuti din drepturi.

OMG-urile, efecte dramatice asupra sanatatii

Exista nenumarate studii independente realizate timp de ani de zile asupra efectelor OMG-urilor asupra sanatatii mamiferelor, studii ale caror concluzii nu prea razbat prin hatisul media aservit corporatiilor. Principalele efecte sunt maformatiile, tumorile, insuficienta renala, grave disfunctionalitati ale functionarii ficatului, infertilitatea si diverse forme de cancer.

Revenirea la normalitate

Fara doar si poate, lipsa de reactie a autoritatilor cu privire la informarea publicului asupra pericolelor OMG, ba, mai mult, tentativa penibila de anulare a dreptului legitim de a sti ce mananci, precum si acceptarea senina a acestui pericol imens, ne indreptateste sa-i tratam ca pe niste teroristi pe politicienii care au ocupat functii de conducere in stat in ultimii zece ani de cand a aparut acesta noua arma tacuta de distrugere in masa.

Ne referim cu precadere la presedinti, prim-ministri, ministrii Agriculturii, ai Sanatatii, ai OPC, ai ANSVSA si ai altor autoritati al caror singur rol este sa ne protejeze sanatatea si integritatea fizica indiferent de relatiile private dintre conducatorii acestora si corporatiile private specializate in acest tip de genocide, aplicat la scara globala.

Cui Prodest

Fara doar si poate, corporatiile care produc organisme modificate genetic, care si-au impartit intre timp frateste culturile, ca sa nu se calce pe picioare, si care corup constant politicieni din toata lumea pentru a-si atinge obiectivele, urmaresc trei obiective majore.

Primul este, evident, profitul, obtinut atat din vanzarea in fiecare an de seminte (pentru care au diverse patente) catre fermieri in toata lumea. Evident, fermierii nu le pot pastra de la un an la altul pentru ca incalca legea drepturilor de autor, in acest sens fiind in derulare mii de procese in SUA si in lume. In plus, aceste seminte vin la pachet cu anumite tipuri de ierbicide si pesticide specializate pentru anumite tipuri de seminte OMG, produse, la pachet cu OMG-urile de aceleasi companii chimice.

Al doilea obiectiv este, evident, controlul politic prin controlul populatiei. Ori, este evident, ca cel mai strict si mai eficient control asupra maselor mari de oameni este realizat prin controlul alimentar. Asadar, cine controleaza mancarea, nu mai are nevoie de alte arme.

Al treilea obiectiv, poate cel mai ocultat, este cel al imperativului reducerii populatiei la nivel mondial. Prin OMG-uri acest obiectiv este cel mai usor de atins dupa ce s-a esuat cu virusurile create in laborator si cu propagarea ideilor homosexual, actiuni care necesita mai multa transparenta.

Unde mai pui ca aceste corporatii scot profit si din boala pentru ca bolnavii de cancer de pe urma OMG-urilor ajung tot la aceste companii care le vand apoi citostatice pana la moarte. Si nu pe bani putini.

Cateva cifre

La Bursa de la Chicago, soia OMG este cu 85 de euro(echivalent in dolari) pe tona mai ieftina decat soia nemodificata genetic. Asadar, nu este de mirare ca toata soia care este importatata in Europa din SUA, Brazilia si Argentina, cele mai mari bazine de soia OMG din lume, este soia OMG. Si vorbim la nivel european de 35 de milioane de tone anual, in conditiile in care Europa produce doar 2% din necesarul propriu de soia. Si asta desi, potrivit ultimelor sondaje de opinie, 66% dintre europeni se opun consumului de OMG. Procentul este asemantaor si in Romania, lucru surprinzator avand in vedere eforturile indarjite “de ignorare”, de marginalizare a subiectului, absolut “neinteresant”.

Romania consuma sub diverse forme cam 600.000 de tone de soia anual si produce doar 70.000 de tone, este adevarat nemodificata genetic. Diferenta este soia OMG care se duce exclusiv in hrana animalelor si in diverse produse pe care le cumparam din hipermarket-uri.

sursa: badpolitics.ro

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

  • Doar OTV si Tudor Barbu mai au curajul de a vorbi deschis despre OMG-uri… asta e… Romania trezeste-te!

  • Rascoala…revolutie adevarata, nu ce a fost in 89 ! Sa nu ne trezim prea tarziu…

  • Daca ai fi agricultor ,ai vorvi la fel.Cheltuelole la cul;tura de soia modificata genetic sunt la jumatate fata de cea nemodificata.Deci in tara nu cultivam ,nu dam voie sa cultivam dar aducem sroturi.De unde stii d-ta stimabile ca srotul e modificat genetic.De unde stii ca orin prelucrare soia nu si-a perdut din modificatile genetice.Toate tarilecare cultiva produse modificate genetic se imbogatesc pe urma agriculturii.Noi din cauza unor imbecili de la ONG-euri pierdem anual milioane de euro.Fiti destepti ,sa stiti ca poporul poate fi mintit cu presa si televizorul .Dar lasatio moale daca vreti sa ne dezvoltamNu din cauza modificarilor genetice se moare .Sunt alte cauze dar nu le prea scrie nimeni

  • Solutia in Romania ar fi mentinerea interzicerii ferme de a cultiva soia OMG pe teritoriul tarii. In plus trebuie adaugata interdictia cultivarii ORICAROR OMG pe teritoriul tarii (se cultiva deja porumb si cartof, parca?) iar treptat, in decursul a nu stiu cati ani, diminuate importurile de OMG pana la 0. Acest lucru nu trebuie facut brusc, pentru ca ar insemna falimentul multor agricultori si deci distrugerea multor familii prinse in jocul OMG. Pentru agricultorii si fermierii care folosesc OMG, folosirea mai ales de soia modificata este un avantaj din punct de vedere financiar, pe care il simt imediat in buzunar. Pentru ei nu conteaza ca ofera populatiei otrava la masa, pentru ca supravietuirea individului e mai presus de supravietuirea speciei. Insa ca toate aceste interdictii legate de OMG şi modificari in bine pentru populatia Romaniei sa aiba loc, trebuie ca “la butoane” sa fie oameni de buna credinta. Si din pacate la butoanele agriculturii e Monsanto de ani de zile… Singura sansa este recuperarea inteligenta a puterii si eliberarea Romaniei. Iar pentru asta…romanii treziti la realitate, atatia cati sunt, trebuie sa se uneasca si sa lupte impreuna INTELIGENT. Ce-i cu noi?