Analize și opinii

Ce mai salveaza Romania?

Mie personal mi-e clar ca Romania se apropie de incapacitate de plata sau faliment national. Sper sa ma insel. Dar nu trebuie sa fi economist pentru a citi printre randurile din mass media si declaratiile oficiale in plus sunt destul de implicat in mediul economic pentru a detine cateva informatii.

Dupa ce statul Roman s-a imprumutat la FMI pentru a salva bancile, eu inca am un semn de intrebare mare legat de semnarea acordului cu FMI urmat la o luna de reducerea provizioanelor bancilor de catre BNR, acum se pregateste un nou imprumut pentru a mai prelungi ce? Cu o politica de genul ma imprumut la unu 20 de lei, imi achit datoria de 15 lei si imi mai ramane si de-o paine nu vad sa ajungem departe.

Faptul ca acest guvern anunta noi taieri de venituri de la 1 ianuarie 2011, de data asta lovind in persoanele cu handicap, mie imi spune un singur lucru: PUR SISIMPLU NU MAI AU BANI!

Speranta cresterii gradului de colectare a impozitelor e desarta, veniturile tuturor au scazut si de unde nu e…

Acest guvern total incapabil a actionat ca un manager ce nu isi merita numele mergand numai pe economii, taieri si reduceri, blocand activitatea economica prin tot felul de masuri aberante si nu in ultimul rand lasandu-si poporul la mana contractelor abuzive ale bancilor si furnizorilor de servicii si utilitati.
Altfel nu se explica cum in Franta un credit are dobanzi de 2-5% iar in Romania dobanzile ajung pana la 30%.
O sa spuneti, ok riscul de tara, bla, bla, bla, bla… un francez care nu isi achita ratele e la fel de riscant ca si un roman care nu face asta.

Acest guvern a pus la pamant sute de mii de firme private si a aruncat in zona gri a economiei o multime de activitati.

Un instalator care inainte lucra pe firma sa pentru ca vroia si ii convenea sa fie legal acum si-a inchis firma si lucreaza la negru. Si de aici statul a pierdut niste impozite.

Un angajat la privat a ajuns la o intelegere cu angajatorul sau sa fie platit la negru decat sa fie concediat sau sa ii se reduca venitul net, in acte avand doar salariul minim. Si de aici s-au dus niste impozite.
Si acum, culmea tampeniei, un bugetar a pierdut 25% din salariu si plateste impozit mai mic decat acum un an. S-au mai dus niste bani.

Ce face acest guvern de nimicuri cu diplome? Creste taxele, cica asa a zis FMI. FMI i-a contrazis a doua zi daca va amintiti. Ei au cerut pur si simplu reducerea deficitelor, asta dupa ce acelasi guvern a incercat sa masluiasca cifrele ca un scolar de generala. Macar daca se pricepeau la asta.

Aceasta putere de creditaci nu se lasa dusa, mai cere un credit pentru a mai castiga timp dupa mintea lor creata poate, poate vor veni niscaiva fraieri sa mai bage niste bani in economia romaneasca.
Boc tot ii dadea la intalnirea cu Merkel cu investitorii, aia se tot facea ca nu aude… voi personal ati mai investi in Romania?

Se mai spune ca exporturile au crescut, ca industria merge. Da, merge, la export!
Nu va faceti iluzii, toate aceste fabrici sunt construite in asa fel incat sa poata fi relocate in 2-3 luni. Cunosc sistemul destul de bine si va garantez ca pana si Dacia sau Sidex pot fi mutate in maxim un an.
Peste toate astea se adauga o criza politica si institutionala fara precedent. Romania de cand a avut primul ei trib pe teritoriul sau nu cred ca a trait asa ceva.

Triburile alea aveau un lider, dar liderul se consulta si cu sfatul inteleptilor si nu ii acuza de subminarea tribului pe razboinici.
Se stie ca romanilor le place sa isi traiasca viata. Nu e nimic rau in asta. Si se mai stie ca si muncesc, nu credeti declaratiile a tot felul de “vorbitori” pentru ca am auzit impresii favorabile din partea unor directori de concerne multinationale care nu cred ca avea vreun interes in a-mi peria poporul.

Imi spunea un prieten: romanii nu mai au chef nici sa munceasca, nici sa bea, nici macar sa mai f… daramite sa se mai revolte.

Numai o putere idioata s-ar putea bucura ca poporul ei a cazut in aceasta apatie. Pentru ca apatia aceasta aduce cu ea intunericul, lipsa de educatie, salbaticirea in final si reactii violente fata de cel care are mai mult.
Si ei au, au contracte preferentiale, au conturi, vile, masini si tupeu. Si daca Casa poporului nu l-a salvat pe Ceausescu nu stiu cum pot ei crede ca ii va salva o vila?

A fost un vis frumos sa traiesti in Romania dupa ’89 pana am vazut ca initiativa privata, independenta de mafia politica, e pusa la pamant, intelectualii buni sunt denigrati de cantatorii de ode, munca salariatilor e furata daca nu de patron cel putin de stat, ca telefoanele se asculta iar, ca opozitia e ignorata, ca banii si relatiile iti cumpara ce justitie, educatie si medicina vrei si ca a avea opinii contrare Puterii e daunator sanatatii.

Ce nu a invatat aceasta Putere inca de la cea de dinainte de ’89 e ca indobitocirea unei populatii va duce intotdeauna la proteste violente chiar daca acum pare apatica.

Ce salveaza OAMENII, scris cu litere mari, din Romania? Nu stiu, poate emigrarea, poate criogenia.

In incheiere as intreba poporul asta apatic: daca Ceausescu pentru ca v-a adus in aceiasi situatie a meritat sa fie impuscat de Craciun, astia de acum de ce merita limuzine, vile si respect?
Nu-i asa ca va e teama?

sursa: chrysthyan.blogspot.com

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

  • Romania mai poate fi salvata doar de o dictatura a unor militari culti si patrioti .Aceasta situatie va trebui sa existe pentru o perioada mai lunga decat comunismul, asa, cam pana cand tiganii se vor lasa asimilati si se vor apuca de munca in fabrici si uzine alaturi de evrei imbracati in salopete !

  • Unde mai gasesti acum, militari culti si patrioti? Au fost trecuti in rezerva cu ceva timp in urma. Actualii sunt dupa chipul si asemanarea lui Gabriel Oprea. Deci sperante Dorele? Unde am mai vazut o urma de asa ceva este la cei ce s-au organizat la SCMD. Dar sunt cam batrani…si-mi aduc aminte de serialul cu familia Bundy, cand Al si-a reinfintat gasca pt. a-si apara ceva (nu mai stiu ce…). Au mancat o bataie…

  • NU NE MAI SALVEAZA NIMENI.NICI BUNUL DUMNEZEU.PENTRU CA,IN ZIUA SFANTA DE CRACIUN AM UCIS CU SANGE RECE PE CEAUSESCU.CEEA CE A CONSTRUIT CEAUSESCU IN DOUAZECI SI CINCI DE ANI DE GUVERNARE COMUNISTA(ASA ZISA AGRICULTURA FORTATA CARE SE CHEMA COOPERATIVIZAREA)URBANIZAREA SI MAREA INDUSTRIALIZARE CU REPARTIZAREA TERITORIALA A FORTEI DE MUNCA AM AJUNS IN STADIUL DE DEZMEMBRARE A BIETEI ROMANII(VEZI INTELEGEREA DE LA TOPLITA INTRE BANDITUL BASESCU SI EUROPARLAMENTARUL MAGHIAR TOKES).SPUN BANDITUL BASESCU PENTRU CA A VANDUT FLOTA ROMANIEI(CARE ERA A PATRA DIN EUROPA IN ACELE TIMPURI)CU UN DOLAR FIECARE VAPOR;PENTRU CA NU ERA RENTABILA IN ACELE TIMPURI.SPAGA CARE A OBTINUTO DIN VANZAREA VAPOARELOR SE AFLA IN BANCILE STRAINE SUB DIFERITE CONTURI.PROSTIMEA DE RAND VOTEAZA P.D.L. SI PE TOTI BORFASII,DELICVENTII SI TOATE LICHELELE POLITICE CARE SE PERINDA LA CONDUCEREA TARII.PENTRU CE S-AU FACUT TOATE SACRIFICIILE PRIVIND INDUSTRIALIZAREA TARII(IMPRUMUTURI EXTERNE,INVESTITII ENORME;GEN COMBINATUL SIDERURGIC GALATI,COMBINATUL UTILAJ GREU IASI,C.F.S.VASLUI,SALBA DE SANTIERE NAVALE PE MALUL DUNARII,ALUMINIU SLATINA,SALBA DE HIDROCENTRALE DE PE RAURILE NOASTRE).IN 1989 AJUNSESEM IN STADIUL DE A LICHIDA IMPRUMUTURILE EXTERNE SI PE DEASUPRA AVEAM SI SURPLUS VALUTAR.S-A DISTRUS TOTUL PE MOTIV CA NU MAI SANTEM COMPITITIVI(POLITICA ECONOMICA EUROINTERNATINALA)PENTRU A-SI VINDE EI PRODUSELE SCAPAND DE BLOCAJUL ECONOMIC PRIN CARE TRECEA STRAINATATEA IN ACELE MOMENTE.NOI OAMENII DE RAND FIIND MARGINALIZATI AM CERIT IN REPETATE RANDURI:VREM IN EUROPA,VREM IN N.A.T.O.(PARCA ROMANIA FACEA PARTE DIN INSULELE MALDIVE,NU AR FI FACUT PARTE DIN EUROPA).SI TOATE ACESTE NE-AU ADUS IN STADIUL DE A VI VANDUTI DIRECT STRAINATATII(120MILIARDE EURO DATORIA EXTERNA A ROMANIEI LA ORA ACTUALA;VEZI http://WWW.EXPLOZIV.NEWS.RO).NIMENI:ABSOLUT NIMENI NU NE MAI POATE SALVA IN STADIUL IN CARE NE AFLAM.DOAR,NE PUTEM REDRESA IN FELUL URMATOR:NE RETRAGEM DIN N.A.T.O,NE RETRAGEM DI E.U.(ACESTE COOPERARI NU DUC LA BINE)SI UN GUVERN DE FACTURA COMUNISTA PE PRINCIPII COMUNISTE.NE RETRAGEM MILITARII DE PE TEATRELE DE RAZBOI DI LUME(DE CE SA MOARA COPII NOSTRI IN AMESTECUL ALTOR STATE?)NU AM FOST O PERSOANA CU BENEFICII IN TIMPUL COMUNISMULUI.NU.PRINCIPIUL SI ETICA COMUNISTA ERAU BINE DEFINITE PENTRU PERSOANE.ACUM BANDITUL DE BASESCU INDEAMNA POPULATIA TARII SA PARASEASCA TARA.SA PLECE EL SA NE LASE IN LINISTE SA NE ISPSIM PACATELE MAI DEPARTE.ALTFEL SALVARE NU AVEM.